Guillermo Del Toro over het vervolg op 'Pacific Rim'

Waar komen de Kaiju nu eigenlijk vandaan?

Regisseur Guillermo Del Toro staat op het punt om te beginnen met zijn publiciteitstour voor zijn aankomende science fiction actiefilm Pacific Rim. Eerder al bleek dat het vervolg op de film al groen licht heeft gekregen, en nu gaat de regisseur in op waar dat vervolg mogelijk over zal gaan.

Na een eerste screening vroeg de CEO van Legendary Entertainment, Thomas Tull, meteen aan Del Toro om te beginnen met het schrijven van een vervolg. Daar had de regisseur niet zoveel moeite mee, zei hij: ”Toen we bezig waren met het scenario moesten we allerlei ideeën laten vallen.”

Nu blijkt dat een paar van die ideeën het waarschijnlijk tot een vervolg zullen schoppen. Zoals uit de trailers al bleek, komen de Kaiju, waar de mensheid het tegen op moet nemen in de film, uit een grote scheur in dimensies, diep in de Grote Oceaan.

”Het is een ras van alles verslindende wezens. Ze gaan naar planeten, verslinden daar alles dat op hun pad komt, en gaan door naar de volgende,” vertelde Del Toro. ”Het idee is om daar meer naar te kijken. Ik zal er niet teveel over vertellen, maar ik denk dat we niets uit de eerste film zullen herhalen.”

Vervolgens vertelde de regisseur nog dat hij wel interesse heeft in een plekje op de regiestoel van de film. Dat terwijl hij de komende tijd nog een boel andere projecten heeft, zoals Crimson Peak en Justice League Dark. Maar: ”het zal nog een tijdje duren voordat we de film ontwikkeld hebben.”

”Ik denk niet dat het scenario snel klaar zal zijn. Het kostte ons anderhalf jaar om dit scenario te doen en het gaat ons minstens twee jaar kosten om het nieuwe scenario te schrijven,” vertelde Del Toro.

Als bonus hebben we hieronder nog een nieuwe featurette van de film. Hierin wordt uitgelegd waarom er nu eigenlijk twee bestuurders nodig zijn om een Jaeger te besturen. Want, zou het niet veel logischer zijn om het gigantische apparaat in je eentje te besturen? Hoe het er allemaal uiteindelijk uitziet, zien we natuurlijk pas vanaf 18 juli, want dan draait de film in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair