Acteur loopt van set Von Trier

Acteur John C. Reilly is van de set van de nieuwe film van regisseur Lars von Trier, 'Manderlay', gelopen. Hij was het er niet mee eens was dat er voor de film een ezel zou worden gedood. Uit protest verliet Reilly de set in Zweden.

"We wilden er eigenlijk niet over praten, maar nu het nieuws is uitgelekt naar de pers, kunnen we het alleen maar bevestigen", zei een woordvoerder van de filmproductie. "We deden eerst onze uiterste best om een pop in plaats van een echte ezel te gebruiken, maar dat werkte niet. Lars vond het echt nodig om het doden van het dier in de film te laten zien.

We riepen daarna de hulp in van een dierenarts en hij gaf ons een ezel die al geslacht zou gaan worden. Dankzij onze film heeft het arme dier twee maanden langer geleefd, dan oorspronkelijk de bedoeling was." Reilly is inmiddels vervangen door een andere acteur. 'Manderlay' is het vervolg op 'Dogville', met Nicole Kidman in de hoofdrol. Zij zou eigenlijk weer dezelfde rol gaan spelen, maar zag daar op het laatst moment vanaf. Kidman zei in een interview later dat 'werken met Lars de ene dag een sprookje was en de volgende een nachtmerrie.'

De andere acteurs, waaronder Danny Glover, Willem Dafoe en Lauren Bacall, hadden minder moeite met het 'live' slachten van de ezel. John C. Reilly is bekend van 'Chicago' en 'Gangs of New York'.



NieuwsFilm

meest populair