Joss Whedon heeft goed gevoel over 'The Avengers 2'

Hij hoopt dat de film beter zal worden dan zijn voorganger.

Het laatste nieuwe nummer van Empire magazine bevat wederom een lang interview met Joss Whedon. Daarin gaat het natuurlijk ook over het vervolg op The Avengers. Het lijkt erop dat het interview is uitgevoerd voordat Whedon bekend maakte dat de Scarlet Witch en Quicksilver in de film te zien zijn.

”Ik leverde een outline van Avengers 2 in voordat we begonnen met het werk aan Agents of S.H.I.E.L.D.,” legde Whedon uit. ”Dus ik schrijf nu aan dat scenario, en ik voel me er goed over. Zodra de pilot volledig gemaakt is, kan ik me daar volledig op concentreren.”

Vervolgens ging de regisseur en scenarist in op de manier waarop hij de gebruikelijke valkuilen voor vervolgfilms ontwijkt. Gewoonlijk gaan deze volledig over de slechterik, en dat probeert Whedon nu te voorkomen. ”Ik ben erg enthousiast over de slechterik. Maar als je mijn shows kijkt, valt je vast op dat ik nooit zo goed ben geweest in gaststerren. Dat komt omdat ik zoveel interesse heb in het ensemble. Bij The Avengers was ik door hen gefascineerd. Hoe voelen die mannen, en wat is de manier waarop ze met elkaar botsen? En wat brengt ze bij elkaar? Een team vormen is het ene verhaal, een team zijn is een compleet ander verhaal.”

Hij zal dan ook proberen The Avengers te overtreffen, door niet hetzelfde te doen. ”Ik weet dat ik nooit meer zo’n geweldig moment in een film kan maken als Hulk en Loki. Je kunt dat soort dingen niet herhalen. Als je precies hetzelfde doet, is de kans klein dat het vervolg beter zal zijn. De enige reden waarom ik drie jaar steek in het maken van een nieuwe Avengers-film, is omdat ik er vertrouwen in heb een nog betere film te kunnen maken.”

Tot dusverre zijn we verzekerd van de aanwezigheid van Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner en Samuel L. Jackson in deze vervolgfilm. De opnames daarvan moeten begin volgend jaar beginnen, dus de kans is groot dat we de komende tijd nog veel aankondigingen krijgen. The Avengers 2 moet vanaf 30 april 2015 in de Nederlandse bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair