Blu-ray

Blu-Ray Review: Jack Reacher

Nieuwe franchise met actieheld Tom Cruise stopt waarschijnlijk al bij eerste deel.

door Bram de Groot op 03.06.2013 om 14:04 in Blu-ray


Regie: Christopher McQuarrie | Cast: Tom Cruise (Jack Reacher), Rosamund Pike (Helen Rodin), Richard Jenkins (Alex Rodin), David Oyelowo (Emerson), Jai Courtney (Charlie), Werner Herzog (The Zec), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 24 december 2012 | Retail release: 22 mei 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels 7.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Engels, Frans, Duits | Aantal Discs 1 x Blu-Ray & 1 x Dvd | Distributeur: Universal Pictures / Paramount Pictures | EAN: 5050582923353 | FilmTotaal Recensie

De afgelopen jaren blijkt het niet makkelijk voor Tom Cruise om het juiste project uit te kiezen. Ondanks het financiële succes van de sequel Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) stelden titels als Rock of Ages (2012), Knight & Day (2010) en Valkyrie (2008) toch iets tegen, zeker als er wordt gekeken naar het ontvangst bij de critici. Ook zijn laatste sci-fi film Oblivion (2013) wist in dat opzicht niet helemaal te overtuigen. Daarvoor verscheen hij in de film Jack Reacher als het gelijknamige hoofdpersonage, een soort kruising tussen M:I's Ethan Hunt en Sherlock Holmes en sowieso een personage uit de boekreeks van de Britse schrijver Lee Child. Ook deze actiethriller heeft het niet helemaal waar kunnen maken. Ondanks het toch nog redelijk positieve ontvangst en een opbrengst van een dikke $200 miljoen werd onlangs duidelijk dat het logische vervolg op losse schroeven staat. Jack Reacher van scriptschrijver/regisseur Christopher McQuarrie (The Way of the Gun, 2000) verscheen afgelopen maand op Blu-Ray.

SYNOPSIS
In Jack Reacher worden vijf mensen doodgeschoten en de politie denkt de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte, James Barr, weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van Jack Reacher:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is Jack Reacher net aan "fresh" met 61%. De IMDb noteert een betere 7,0 bij ruim 86 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiethriller met een 6,8 (Stem zelf!). FT recensent Thierry Verhoeven gaf 3 sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een reactie van FT bezoeker Tarkus: ... een puik scenario dat voor de nodige spanning zorgt, en Tom Cruis is prima gecast (al zal hij daar als producent wel zelf voor hebben ingestaan). Meer dan 2 uur duurde deze film, maar ik heb me geen seconde verveeld. Pluspunt: Rosamund Pike komt ook goed uit de verf, letterlijk en figuurlijk... ...Oude rot in het vak Robert Duvall is als vanouds steengoed...
Het productiebudget van Jack Reacher bedroeg circa $60 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Christopher McQuarrie's tweede bioscoopfilm circa $15,2 miljoen en eindigde op $80,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een toch redelijke $216,6 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot $2,0 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de dubbel disc Blu-Ray+Dvd uitgave van Jack Reacher. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De redelijk basic vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave is gebaseerd op een van de filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Commentary by Tom Cruise and director Christopher McQuarrie | Commentary by Composer Joe Kraemer | When the man comes around | You don't mess with Jack Reacher: Combat and Weapons | The Reacher Phenomenon
Deze Blu-Ray uitgave van Jack Reacher bevat een klein uur uur aan extra's, exclusief de commentaartrack van regisseur Christopher McQuarrie en hoofdrolspeler Tom Cruise en de commentaartrack van componist Joe Kraemer. De schijf bevat drie redelijk docu's. Het fraaiste is "When the man comes around", een making of waar duidelijk aandacht aan is besteed. Alle belangrijke mensen van voor als achter de schermen komen aan bod en laten weten hoe zij Lee Childs visie hebben vertaald naar het witte doek. De auteur van de boekenreeks rond Jack Reacher komt in "The Reacher Phenomenon" uitgebreid aan het woord door duidelijk te maken wat voor een uniek personage het is. "You Do Not Mess with Jack Reacher: Combat & Weapons" zoomt in op de wijze waarop de drie belangrijkste actiescènes in beeld zijn gebracht. Uiteraard zijn de audiotracks voor de die-hard fan die alles over de film wil weten. Prima extra's met een goede inhoud en een duidelijk toegevoegde waarde.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Deze Hollywood blockbuster, uitgegeven door Paramount, kent eigenlijk weinig tot geen noemenswaardige gebreken. Het beeld is haarscherp, ook in de vele snelle en donkere scenes. Ook het kleurgebruik past prima bij het type film. Mooi is dat er op een toch iets afwijkende manier met de camera wordt omgegaan, mede om Tom Cruise groter te laten lijken dan hij in werkelijkheid (1,70 meter) is. Ook de soundtrack is prima te behappen en klinkt nagenoeg perfect via de 7.1 DTS-HD track.

CONCLUSIE
Als de verwachtingen niet al te hoog zijn, dan is een film als Jack Reacher zeker prima te behappen. Tom Cruise is in de actiethriller ook goed op dreef als de intelligente en bikkelharde hoofdpersoon. Een vervolg zou eigenlijk helemaal niet misstaan. Of die er ooit gaat komen zal de toekomst uitwijzen. Cruise houdt zich voorlopig bezig met andere titels, zoals Doug Limans sci-fi actiefilm All You Need Is Kill (2013), de reboot Van Helsing (2015) en de sequel Mission: Impossible 5 (2015).
Deze Blu-Ray van Jack Reacher steekt prima in elkaar . Beeld en geluid zijn uiteraard zoals we mogen verwachten en de schijf herbergt een beperkt aantal, maar daarom niet minder vermakelijke extra's. De extra Dvd kan gebruikt worden als bierviltje, cadeautje of als...


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc Blu-Ray+Dvd uitgave van Jack Reacher is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Universal Pictures / Paramount Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YadMedia

Avatar

Tom cruise films zijn altijd meer dan vermakelijk. Toch vond ik de marketing promotie van Jack Reacher verkeerd. Het werd neer gezet als een soort actie a la MI films wat het eigenlijk niet was.

Dat geldt voor meer films. Als ze je een verkeerd beeld van de films en het verhaal of het genre geven wordt het geen groot succes. Overigens geldt dat ook voor oblivion.

Banned

Avatar

Wat een klote film was dit zeg. Doodsaai, stom verhaal, zwak acteren, Rosamund Pike en geen actie. Zoals hierboven gezegd : verkeerde marketing. Maar als je de marketing van de film zou veranderen blijft het een film om snel te vergeten.

En trouwens een reactie van Tarkus, daar mag je altijd een zak zout bij doen.

sonnycorleone

Avatar

Banned "Wat een klote film was dit zeg. Doodsaai, stom verhaal, zwak acteren, Rosamund Pike en geen actie. Zoals hierboven gezegd : verkeerde marketing. Maar als je de marketing van de film zou veranderen blijft het een film om snel te vergeten.

En trouwens een reactie van Tarkus, daar mag je altijd een zak zout bij doen."
Dan was je zeker ongesteld, want 't is gewoon 'n prima film! Alleen al om robert duvall weer 'ns te zien!

eppy

Avatar

@Banned
Dan heb je zeker een andere film dan mij gekeken, want de film die ik heb gezien zit bordevol aktie van begin tot aan het eind.

ThinkTwoTimes

Avatar

Banned "

En trouwens een reactie van Tarkus, daar mag je altijd een zak zout bij doen."


+1

Banned

Avatar

eppy "@Banned
aktie van begin tot aan het eind."


hahahaha... Sarcasme ? Als er 2 actie scènes in zaten zal het al veel zijn geweest.

Angelater

Avatar

eppy "@Banned
Dan heb je zeker een andere film dan mij gekeken, want de film die ik heb gezien zit bordevol aktie van begin tot aan het eind."


Ik vond het een leuke misdaad/thriller, maar wat u zegt klopt van geen hout. Er zat juist vrij weinig actie in; het was meer onderzoeken plegen voor de zaak dan het praten overlaten aan de vuisten. Wat hadden we nou? Een sniperscène aan het begin, een korte knokpartij op straat, een autoachtervolging en de finale. Bij elkaar misschien 30 minuten van de twee uur.

wolllie

Avatar

De boeken zijn zeer populair, maar ik denk als Tom Cruise vervangen was door een andere acteur. Veel meer fans over de wereld het wel zullen bekijken. En ook mijn engelstallige neven en nichten. Lieten de film links liggen terwijl de boekenkast vol staat met Lee child.

centr1no

Avatar

Bram "Als de verwachtingen niet al te hoog zijn, dan is een film als Jack Reacher zeker prima te behappen."


Ja hallo. Als je een waardeloze film verwacht dan kan het alleen maar meevallen he.
Ik vond het geen hele slechte film maar hij maakte mijn vrij gematigde verwachtingen absoluut niet waar.
En Tom Cruise is geen Jack Reacher.

B@chelor

Avatar

Banned "En trouwens een reactie van Tarkus, daar mag je altijd een zak zout bij doen."
lol, inderdaad.
Ikzelf vond de film wel een aardig tussendoortje.

Banned

Avatar

centr1no "Ja hallo. Als je een waardeloze film verwacht dan kan het alleen maar meevallen he.
Ik vond het geen hele slechte film maar hij maakte mijn vrij gematigde verwachtingen absoluut niet waar.
En Tom Cruise is geen Jack Reacher."


Het was gewoon Tom Cruise die Tom Cruise speelde.

sonnycorleone

Avatar

Banned "Het was gewoon Tom Cruise die Tom Cruise speelde."
En dat doet ie met verve! Wat moet ie dan, johnny depp spelen!

benjamin

Avatar

sonnycorleone "En dat doet ie met verve! Wat moet ie dan, johnny depp spelen!"


Een ander personage spelen wellicht. Smiley face

Banned

Avatar

Dubbele post

Banned

Avatar

sonnycorleone "En dat doet ie met verve! Wat moet ie dan, johnny depp spelen!"


Je weet goed wat ik bedoel. Ik zeg niet Cruise slecht speelt maar er zit gewoon zeer weinig variatie in z'n acteren. En van Johnny Depp kan je dat ook zeggen, maar dan vooral van z'n personages.

Angelater "Wat hadden we nou? Een sniperscène aan het begin, een korte knokpartij op straat, een autoachtervolging en de finale. Bij elkaar misschien 30 minuten van de twee uur."


Die sniperscène was eerder een spannend moment dan een actie scène, die knokpartij was gedaan voor je het wist, die autoachtervolging kon je moeilijk een autoachtervolging noemen..; gewoon wat heen wen weer gerij met een rooie auto, en de finale... tjah daar weet ik eigenlijk al niet veel meer van. Misschien dat we met alle geluk aan 15 minuten komen.

Kortom naast de dvd kan je de blu-ray ook als bier viltje gebruiken.

sonnycorleone

Avatar

Banned "Die sniperscène was eerder een spannend moment dan een actie scène, die knokpartij was gedaan voor je het wist, die autoachtervolging kon je moeilijk een autoachtervolging noemen..; gewoon wat heen wen weer gerij met een rooie auto, en de finale... tjah daar weet ik eigenlijk al niet veel meer van. Misschien dat we met alle geluk aan 15 minuten komen.

Kortom naast de dvd kan je de blu-ray ook als bier viltje gebruiken."
Ik weet zeker wat je bedoelde! Snap alleen waarom je de film afkraakt terwijl er zoveel echte troep uitkomt! Straight to beercoaster zeg maar!

sonnycorleone

Avatar

benjamin "Een ander personage spelen wellicht. Smiley face"
Er werd jou wellicht niets gevraagd! Zeker niet jou mening!

benjamin

Avatar

Banned "En van Johnny Depp kan je dat ook zeggen, maar dan vooral van z'n personages.
"


Daarom dat die Lone Ranger mij dus (nog) niet zo boeit. Maar hij kan zeker wel andere rollen aan.

Banned

Avatar

sonnycorleone "Ik weet zeker wat je bedoelde! Snap alleen waarom je de film afkraakt terwijl er zoveel echte troep uitkomt! Straight to beercoaster zeg maar!"


Zoals ?

sonnycorleone

Avatar

Banned "Zoals ?"
Zoals alles van statham, cage, stallone, diesel en Schwarzenegger! Enz.

NieuwsFilm

meest populair