Eerste trailer 'The Hobbit: The Desolation of Smaug'

Nog maar een half jaartje wachten en deel twee in de nieuwe trilogie komt uit.

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Peter Jacksons The Hobbit: An Unexpected Journey uitkwam in de bioscopen, en het zal nog een half jaar duren voordat The Hobbit: The Desolation of Smaug in de bioscopen uitkomt.

Tijd dus voor de gigantische promotiemachine rond de film om langzaam op gang te komen. In dat kader zagen we al de eerste poster langskomen en een eerste officiële foto foto van de film. Vandaag hebben we de eerste teaser trailer van de film te pakken, die jullie hieronder kunnen bekijken.


De film pikt het verhaal direct op na de gebeurtenissen in An Unexpected Journey. De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug, samen met de berg goud die daar ligt.

Net als in An Unexpected Journey zijn de hoofdrollen weggelegd voor Ian McKellen (Gandalf), Martin Freeman (Bilbo), Richard Armitage (Thorin), Peter Hambleton (Gloin), John Callen (Oin), Ken Stott (Balin), Graham McTavish (Dwalin), James Nesbitt (Bofur), William Kircher (Bifur), Aidan Turner (Kili), Dean O'Gorman (Fili), Mark Hadlow (Dori), Jed Brophy (Nori), Adam Brown (Ori), Stephen Hunter (Bombur).

Daarnaast zijn er natuurlijk nog enkele nieuwe personages in de film te zien. Zo speelt Luke Evans de rol van Bard the Bowman, Evangeline Lilly het personage Tauriel, Stephen Fry de Master of Laketown, Benedict Cumberbatch zowel Smaug als de Necromancer en Billy Connolly Dain Ironfoot. Hoe dat er allemaal uit komt te zien is vanaf 12 december in de bioscopen te zien. Vervolgens komt een jaar later, op 17 december 2014, de afsluiter van de trilogie uit, The Hobbit: There and Back Again.

NieuwsFilm

meest populair