David S. Goyer over 'Justice League' en 'Man of Steel 2'

Daarnaast werkt Warner aan films over Wonder Woman en Aquaman.

Het wereldpubliek heeft binnenkort de mogelijkheid om de door Zack Snyder geregisseerde reboot Man of Steel te zien. In dat kader ging David S. Goyer, die als scenarist meewerkte aan de film, in op de toekomst van de superheldenfranchise van DC.

Het bleek eerder al dat er nu hard gewerkt wordt aan een vervolg op de film, en dat regisseur Snyder en Goyer beiden terugkeren voor die film. Tegelijkertijd werkt Goyer aan het scenario van Justice League. Eerder gaven de twee al aan dat Man of Steel in een breder DC universum past, en nu het erop lijkt dat de film een goed openingsweekend zal beleven, heeft Goyer wat meer onthuld over toekomstige DC-films.

In een interview met Bleeding Cool gaf Goyer toe dat hij en Snyder uit zijn gegaan van een groter DC filmuniversum, bij het maken van Man of Steel. ”Het is onze intentie dat, als deze succesvol is, Man of Steel het beginpunt vormt van een gedeeld universum. In onze wereld, die van Man of Steel, impliceren we dat er ook andere superhelden op Aarde zijn. Maar ik weet niet of ze zich al geopenbaard hebben. Het idee is dat Superman de eerste in een reeks is. Er zijn wel superhelden die andere mensen helpen, maar niet in kostuum. En dat Superman zichzelf voor de wereld laat zien, verandert de boel.”

Zou dat dan kunnen leiden tot het ontstaan van een nieuwe Batman? ”Nou, ja… er is zeker… Ik wil hier niet te diep op ingaan,” vertelde Goyer. ”Natuurlijk hebben Zack en ik hierover gepraat, maar er zou oorzaak en gevolg zijn. En dat zou doorwerken, onder anderen naar andere landen, en hoe daar gedacht wordt over het feit dat Superman Amerika zijn thuis noemt. Man of Steel bestaat niet in een vacuüm.”

Nu Man of Steel 2 al groen licht heeft gekregen, kunnen we er vanuit gaan dat de film eerder dan Justice League in de bioscopen draait. Maar het blijkt dat Snyder en Goyer ook al gedacht hebben over andere DC-films, die zich afspelen in het nieuwe DC-universum.

Zo zou er nu ook gewerkt worden aan films rond Wonder Woman en Aquaman. Deze zouden ná Justice League in de bioscopen moeten draaien. Daarnaast zou het plan van Warner Bros. zijn om nog twee Superman-films uit te brengen, voordat er gekeken wordt naar Justice League. Dat zou betekenen dat er nieuwe superhelden geïntroduceerd moeten worden in Man of Steel, als deze uiteindelijk moet leiden tot Justice League.

In Nederland draait Man of Steel vanaf 20 juni in de bioscopen. Tot die tijd moeten we het doen met trailers zoals deze:



NieuwsFilm

meest populair