Oud vice-president Gore promoot rampenfilm

Oud vice-president Al Gore roept mensen op om naar de nieuwe film 'The Day After Tomorrow' te gaan. In deze film is te zien wat er gebeurt wanneer het broeikaseffect uit de hand loopt en ineens een nieuwe ijstijd creëert. Dat zei Gore dinsdag tijdens een milieuconferentie.

Wetenschappers en Gore zijn het er over eens dat de film losjes met de werkelijke weer veranderingsfeiten omgaat, maar ze hopen dat de film een discussie ontketent over het gevaar van een klimaatsverandering.

Gore zei dat hij het script van de film gelezen had en de trailer al had gezien. De film zelf hoopt hij binnenkort te kunnen gaan zien. De door Gore uitgedeelde flyer op de conferentie beschrijft de weer crisis in de film als 'over the top', maar zegt ook dat het broeikaseffect 'een serieus probleem is' en dat 'president Bush er niets aan doet om het tegen te gaan'.

In 'The Day After Tomorrow' ontstaan er door de klimaatsverandering ineens tornado's in Los Angeles en wordt New York overspoeld door de oceaan, waarna 'the big apple' helemaal vastvriest. Regisseur van de film is Roland Emmerich, die eerder al 'Independence Day' op zijn naam schreef. Zijn nieuwe rampenfilm draait vanaf 27 mei in Nederland in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair