Helena Bonham Carter als fee in 'Cinderella'

Na 'Alice in Wonderland' en 'The Lone Ranger' wederom een Walt Disney titel voor HBC.

In mei werd bekend dat actrice Lily James de titelrol gaat spelen in Walt Disneys live-action sprookje Cinderella. Ook Cate Blanchett en Richard Madden waren al gecast als Lady Tremaine en respectievelijk Prince Charming. Volgens The Hollywood Reporter heeft nu ook actrice Helena Bonham Carter zich gemeld voor de film van regisseur Kenneth Branagh (Thor, 2011 en Jack Reacher, 2012).

Bonham Carter zou de rol moeten gaan spelen van de "Fairy Godmother". De rol zou ook meer aanwezig zijn dan die van de feeën in het originele sprookje. De actrice is overigens geen onbekende van Disney. Ze speelde eerder de rol van de Red Queen in Alice in Wonderland (2010) en ze is te zien in The Lone Ranger, die later dit jaar in de bioscoop verschijnt.

Voor Disney is het een zoveelste live-action sprookje. We zagen we reeds het eerder genoemde Alice in Wonderland, dit jaar verscheen OZ: The Great and Powerfull en volgend jaar moet Maleficent met Angelina Jolie in de bioscoop te zien zijn. Cinderella moet maart 2015 in de bioscoop draaien.



NieuwsFilm

meest populair