Liam Neeson tekent voor 'Taken 3'

De acteur krijgt maar liefst twintig miljoen dollar mee naar huis.

Het gaat Liam Neeson op het moment erg goed. De in 2008 verschenen thriller Taken gaf zijn carrière een flinke boost, en ook Taken 2 wist, ondanks dat de film niet goed viel bij critici, genoeg geld binnen te slepen. Niet gek dus dat er nu een Taken 3 is aangekondigd.

In eerste instantie leek het erop dat Neeson de film niet wilde maken, maar nu blijkt hij er toch wel interesse in te hebben. Lang hebben we niet hoeven zoeken naar een reden voor deze gedachtewisseling. Neeson krijgt voor de film maar liefst twintig miljoen dollar op zijn bankrekening overgeboekt.

Voor Taken 2, dat Neeson in eerste instantie ook niet wilde maken, kreeg de acteur vijftien miljoen dollar. Dus zijn opslag telt maar liefst vijf miljoen dollar.

Er wordt op dit moment al hard gewerkt aan het scenario van de film, door Luc Besson en Robert Mark Kamen. Daarnaast onderhandelen Maggie Grace en Famke Janssen over een mogelijke terugkeer naar de franchise.

Een regisseur is nog niet gevonden, maar dat zou wel eens Olivier Megaton kunnen worden, die ons ook al Taken 2 bracht. De opnames van de film moeten in februari van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair