Stevent Walt Disney met 'The Lone Ranger' af op een nieuwe 'Wild Wild West'?

Het matige ontvangst en zwakke box office-voorspellingen beloven voorlopig weinig goeds.

Deze week gaat in de States de western The Lone Ranger in première. De film van entertainmentreus Walt Disney en regisseur Gore Verbinksi, die eerder samenspanden voor de uiterst succesvolle Pirates of the Caribbean-films, werd tijdens de productie al geplaagd door budgetproblemen, aangezien het productiebudget leek op te lopen tot een recordbedrag van boven de $300 miljoen. Nu de première nadert, lijkt het er steeds meer op dat Walt Disney op een vergelijkbaar debacle aanloopt als verleden jaar, toen de big-budget fantasyfilm John Carter (RT = 51%) uitgroeide tot de grootste flop ooit.

Het Rotten Tomatoes-percentage staat The Lone Ranger na een dikke 100 recensies op een erg matige 23%. Ook de box office-voorspellingen en de eerste resultaten stemmen voorlopig niet bepaald gunstig. Tijdens de landelijke Noord-Amerikaanse première op dinsdagavond noteerde de western slechts $2,0 miljoen, waar de animatiefilm Despicable Me 2 - die ook in première ging - uitkwam op $4,7 miljoen. Naar verwachting levert The Lone Ranger tot en met aankomend weekend "slechts" een kleine $70 miljoen op, waarvan zo'n $40 miljoen in het eerste weekend. Met een geschat productiebudget van zo'n $215 tot $250 miljoen, exclusief het bijhorende promotiebudget van nog eens minimaal $100 miljoen, zijn dit uiteraard geen goede berichten.

Hierbij komt ook kijken dat hoofdrolspeler Armie Hammer niet bekend is bij het grote publiek. Dit zagen we ook gebeuren bij John Carter, waarin de hoofdrol werd gespeeld door de redelijk onbekende Taylor Kitsch.

Er zijn uiteraard ook zaken te noemen die een wat gunstiger beeld schetsen. Een van de belangrijkste voordelen die de western heeft, is Johnny Depp, die met het personage Tonto waarschijnlijk een vermakelijke variant op Pirates of the Caribbeans Jack Sparrow zal presenteren. Tevens is de markt de afgelopen periode flink gegroeid, aangezien de Chinese bioscopen als paddenstoelen uit de grond schieten.

Al met al lijkt de kans groot dat The Lone Ranger uitgroeit tot een moderne Wild Wild West (RT = 20%), de western van regisseur Barry Sonnenfeld die in 1999 flopte door $222,1 miljoen op te halen bij een productiebudget van $170 miljoen.

Na de doorlopende waanzinnige successen met de verschillende titels van Marvel Studios en Pixar kan Walt Disney zich overigens wel een nieuwe flop permitteren. Komende weken gaan we zien of The Lone Ranger, vanaf 7 augustus in de Nederlandse bioscoop, zich alsnog in positieve zin weet te onderscheiden. Hieronder de fraaie "Ultimate Trailer" van YouTube kanaal movieclipsTRAILERS:


In The Lone Ranger ontpopt John Reid (Hammer) zich tot The Lone Ranger, een gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn indiaanse "side-kick" Tonto (Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Een belangrijk detail hierbij is dat The Lone Ranger en Tonto ook goed met elkaar moeten leren samenwerken.

NieuwsFilm

meest populair