Neill Blomkamp zet 'District 10' voorlopig op een laag pitje

Al is een eerste script wel "really f*****g cool".

Na de succesvolle release van de sci-fi film District 9 leek het erop dat er snel werk gemaakt ging worden van de sequel District 10. Toch blijft regisseur Neill Blomkamp voorlopig voorrang te geven aan andere projecten, zoals het binnenkort te verschijnen Elysium en het sci-fi project Chappie. In een interview met Wired gaf Blomkamp een update over District 10.

Blomkamp laat weten dat er reeks een basisscript ligt van 18 pagina's en dat die "really f*****g cool" is. Het minder positieve nieuws is dat Blomkamp zich nog niet kan binden aan het project. Ook liet Blomkamp weten dat hij niet is ingegaan op een bod om te werken aan een nieuwe Star Wars film.

Het eerste deel was in 2009 een enorm succes. Met een budget van slechts 30 miljoen werd een verrassende sci-fi film afgeleverd met hoogstaande visual effects. Uiteindelijk scoorde de film $205 miljoen aan de wereldwijde box office, was de waardering hoog bij critici en publiek (RT = 90%, IMDb = 8,3) en kreeg het 4 Oscarnominaties, waaronder voor "Best Motion Picture of the Year".



NieuwsFilm

meest populair