Matt Reeves over plot 'Dawn of the Planet of the Apes'

Hij wil niet heel veel weggeven, maar reken op veel Caesar.

Er zijn veel verschillende franchises waar studio’s wereldwijd miljoenen mee verdienen nu. Een daarvan is die van Planet of the Apes, waarin op dit moment wordt gewerkt aan het vervolg. Regisseur Matt Reeves heeft in een interview wat licht geworpen op wat we kunnen verwachten van het vervolg, met Andy Serkis in de hoofdrol.

”We zullen zien hoe Caeser een leider wordt. Het apenverhaal staat symbool voor ons leven. Door te kijken naar wat er gaat in de levens van de apen, bestuderen we onszelf, onze impulsen en onze samenleving. Er gebeurt daar zoveel. Caeser heeft een rationele kant die de apen niet hebben – zij werken volledig op instinct.”

Reeves, die de regieteugels overnam van Rupert Wyatt, ging ook in op de gebruikte technologie in de film. ”Ik wil dat het voelt alsof we een epische film maken, geworteld in de werkelijkheid. Dus werken we met echt licht, gebruiken we effecten die zo geweldig waren in Rise en Avatar. Door de effecten zo echt mogelijk te maken, te vestigen in het echte leven, creëren we de illusie. Maar dat is moeilijk met al die digitale camera’s en locaties.”

Verder ging de regisseur nog in op het plot van de film. Althans, een beetje… ”Ik wil de menselijke personages net zoveel emotionele diepte geven als de apen. Ik kan er niet teveel over vertellen, ik verberg iets. Maar ik ga weer apen laten zien die in bomen klimmen in de bossen.”

Dawn of the Planet of the Apes draait vanaf 18 juli 2014 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair