Slechterik Ultron krijgt geheel nieuw verhaal in 'Avengers: Age of Ultron'

Daarnaast gaat Joss Whedon in op de toon van de film.

Marvel kondigde gisteren tijdens de Comic-Con aan dat het vervolg op The Avengers de veelzeggende titel Avengers: Age of Ultron gekregen had. Vervolgens draaide iedereen zich naar de recente Age of Ultron comics, waarin Wolverine en Invisible Woman terug in de tijd reizen om Henry Pym (a.k.a. Ant-Man) te vermoorden voordat hij Ultron kon maken.

Het productiehuis kondigde nu aan dat het verhaal dat gebruikt wordt voor de film niet dat van Age of Ultron is. Volgens regisseur Joss Whedon zal het oorsprongsverhaal van de slechterik volledig herschreven worden.

”Simpel gezegd gaan we dingen uit de comics halen die we in de films nodig hebben en kunnen gebruiken,” vertelde Whedon. ”Veel zaken zullen weggelaten moeten worden. Ultron was hun grootste tegenstander. Hij is al zo lang de slechterik voor de Avengers. Ik was verrast dat zoveel mensen het niet zagen aankomen dat hij de slechterik zou worden. We maken onze eigen versie van zijn oorsprongsverhaal, zodat hij meer verbonden is aan de Avengers die we al kennen.”

Whedon ging verder in op de toon van de film. ”De film zal wat donkerder worden dan de vorige, omdat Ultron erin voorkomt. Er is een science fiction element dat sterker is dan in de vorige film. Het zal ook een wereldwijde Avengers-film worden. Veel van de film draait om hun plaats, niet alleen in Amerika, maar in de wereld.”

En verder heeft de regisseur grote plannen met het personage Hawkeye. ”Ik vond het vooral erg leuk om Hawkeye te schrijven. Omdat hij erg vroeg bezeten werd door een slechterik en zodanig moest rondlopen de vorige film, is het mooi om nu echt een personage te hebben dat met de rest van de mannen omgaat.”

De opnames van Avengers: Age of Ultron gaan begin 2014 van start.



NieuwsFilm

meest populair