Nog veel verschillende 'X-Men' films op komst

Als we Mark Millar mogen geloven, zijn er wel tien filmseries te maken uit de franchise.

Mark Millar, die op dit moment werkt als consulent voor 20th Century Fox betreffende de X-Men franchise, gelooft dat de studio nog wel tien ‘gouden franchises’ kan maken op basis van het universum. Tijdens een interview vertelde hij over de verschillende X-Men franchises van Marvel, die allemaal in handen zijn van Fox.

”Marvel verkocht de X-Men franchises in de jaren negentig, toen Fox het geld had, maar je moet onthouden dat het werkelijk de kroonjuwelen waren. […] Het waren de best verkopende boeken van Marvel, gedurende iets van twintig jaar. Dus je zit hier op een goudmijn.”

Maar hoe groot is die goudmijn dan volgens Millar? ”Ik denk dat er minstens vijf tot tien gouden franchises uit op te bouwen zijn.”

Er wordt in elk geval al aan drie van die franchises gewerkt. Je hebt allereerst de kern: de gewone X-Men-films. Daarnaast de spin-off films rond Wolverine, en de aankomende X-Force-film. In de stripboeken waren er daarnaast nog veel andere franchises, waaronder X-Factor, X-Terminators, X-Statix, X-Nation en Excalibur, New Mutants en Alpha Flight.

Maar afgezien daarvan werd er in het verleden ook al gekeken naar aparte films over andere personages, zoals Magneto en Deadpool. Duidelijk is dus dat er onder Millar naar een nieuw doel gewerkt wordt. Meer verschillende films over de mutanten.

”Ik denk dat je op dit moment rustig te werk moet gaan,” ging Millar verder. ”Je moet de dingen op organische wijze laten ontstaan. We hebben het dus nog niet over crossovers en dat soort dingen. Ik bedoel, het idee is om alles langzaam op te bouwen, op zijn eigen manier en het best mogelijke talent binnen te halen.”



NieuwsFilm

meest populair