Vervolg op 'Pacific Rim' waarschijnlijker geworden

De film beleefde een geweldige openingsdag in China.

Plannen heeft regisseur Guillermo del Toro genoeg voor een eventueel vervolg op zijn monsters versus robots film Pacific Rim. Om dat vervolg te mogen maken, moet zijn film echter genoeg geld verdienen, en nu is de kans dat dit zal gebeuren flink gegroeid.

De box office prestaties van de film zijn bovenal afhankelijk van de Chinese markt. Daar is de film afgelopen woensdag in première gegaan, en haalde deze een recordbrekende negen miljoen dollar binnen. Dat gebeurde op een totaal van 5,700 digitale 3D schermen, 117 digitale 3D IMAX-schermen en 22 China Giant Screens.

Nooit eerder had een film van Warner Bros zo’n goede openingsdag in China. Van het totale bedrag dat de top vijf films in China afgelopen woensdag binnenhaalden, ging maar liefst 70% naar Pacific Rim. Het gevolg van deze goede opening, is dat scenarist Travis Beacham en co-schrijver en regisseur Guillermo del Toro hun vervolg hoogstwaarschijnlijk gaan krijgen.

Deadline schrijft dat de kans hierop flink gegroeid is, omdat een vervolg nu een groot potentieel publiek heeft. Het marketingbudget kan omlaag, en de kans op hogere opbrengsten is, gezien de positieve reacties van het publiek op de film, groot.

Desondanks heeft deze nog een lange weg te gaan. Het productiebudget lag tussen de 180 en 220 miljoen dollar, en daarbovenop is er ook nog een marketingbudget. Op dit moment staat de wereldwijde opbrengst pas op 227 miljoen dollar, en dus heeft de film nog een lange weg te gaan.

Of regisseur Del Toro binnenkort al tijd zal hebben voor het vervolg is ook maar de vraag. Hij begint in september met de opnames van de pilot voor zijn televisieserie The Strain, en wil naar verluidt begin volgend jaar beginnen met de opnames van Crimson Peak.



NieuwsFilm

meest populair