Sterft er een Avenger in 'The Avengers: Age of Ultron'?

Joss Whedon doet heel cryptisch...

Regisseur Joss Whedon, die op dit moment hard werkt aan de release van The Avengers: Age of Ultron, heeft er een handje van hoofdpersonen te laten sterven in zijn films. In The Avengers kwam bijvoorbeeld Phil Coulson te overlijden (hoewel uiteindelijk niet echt, gezien de terugkeer van Coulson in Agents of S.H.I.E.L.D.), en het zou wel eens zo kunnen zijn dat hij dit trucje zal herhalen in Age of Ultron.

In een interview met Entertainment Weekly werd de regisseur hiernaar gevraagd. Hij gaf in eerste instantie als antwoord ”misschien” en wilde er vervolgens wel enigszins op in gaan, zonder specifiek te worden.

”Ik zou echt een goede reden moeten hebben, een geweldige scène om ervoor te zorgen dat de Marvel bazen zeggen ‘We zetten een punt achter een potentiële franchise, prima!’ Ze weten net als elke andere goede studio, dat zonder enig gevaar, we ons niet in kunnen leven. Dus het is niet zo dat we vooraf al zeggen dat niemand zal sterven, maar het is ook geen missiestatement. We laten het verhaal zichzelf ontwikkelen, en vragen ons af: ‘Hoe moeilijk kunnen we het voor deze mensen maken?’ Je gaat naar de films om de mensen waarvan je houdt te zien lijden. Daarom ga je naar deze films.”

De kans is natuurlijk niet heel groot dat een van de hoofdpersonen die nu een franchise heeft, zoals Captain America, Thor of Iron Man dood zal gaan. Van Iron Man weten we eigenlijk wel zeker dat het personage nog minstens één film extra mee zal draaien. Robert Downey Jr. heeft immers getekend tot The Avengers 3.

Ook Captain America en Thor zijn geen grote kanshebbers. Verder kunnen we zeggen van Hulk dat hij het waarschijnlijk ook wel zal overleven. Marvel-baas Kevin Feige liet recentelijk nog weten grote plannen te hebben met dat personage. Dan zijn er nog als kanshebbers als de Scarlet Witch en Quicksilver. Maar, waarom zou je de twee introduceren om vervolgens één (of beide) om te laten komen?

De echte kanshebbers zijn waarschijnlijk Black Widow en Hawkeye. De grote kanshebber is hoogstwaarschijnlijk Hawkeye. Weinig mensen waren echt te spreken over het personage van Jeremy Renner, en hijzelf ook niet.



NieuwsFilm

meest populair