Featured

FEATURED: Welke films zou Marvel nog moeten maken?

Een lijstje met onze favoriete kandidaten!

door Jim Pedd op 14.10.2013 om 19:04 in Featured
Een tijdje geleden vertelde Marvel studiobaas Kevin Feige in een interview dat zijn studio tot 2021 projecten gepland heeft. Helemaal zeker of die er komen kun je natuurlijk nooit zijn, maar gezien de immer hoge opbrengsten van superheldenfilms is er vooralsnog geen reden om daaraan te twijfelen. Gezien het feit dat in 2015 met The Avengers: Age of Ultron Phase Two in het plan van Marvel al ten einde komt, is het hoogste tijd om eens vooruit te blikken.

Van een groot aantal projecten weten we dat Marvel op z'n minst een scenario heeft liggen. Of die uiteindelijk verfilmd worden is een tweede, maar wij maken alvast een selectie van superheldenfilms waarvan we vinden dat Marvel ze zou moeten maken.

Hulk

Eerste issue: The Incredible Hulk #1Uitgavejaar:
Mei 1962Bedenkers: Stan Lee & Jack Kirby

Een logische stap voor Marvel zou het maken van een film over een held die we al kennen zijn. Een van die helden, die overigens al twee keer niet heel erg geslaagd naar het witte doek is gekomen, is de Hulk. Edward Norton en Eric Bana probeerden het al, maar beide films waren niet naar de smaak van Marvel. Pas met de introductie van de nieuwe Hulk, gespeeld door Mark Ruffalo, was Marvel tevreden. In een interview vertelde Kevin Feige dat hij wel vertrouwen had in een film over de Hulk, maar dat die er pas na Age of Ultron kan komen. Genoeg reden dus om de film ook daadwerkelijk te maken!


Nick Fury

Eerste issue: Sgt. Fury and His Howling Commandos #1Uitgavejaar:
Mei 1963Bedenkers: Stan Lee & Jack Kirby

Een ander personage dat een standalone film verdient is Nick Fury, zoals dit gespeeld wordt door Samuel L. Jackson. De acteur maakt er niet bepaald een geheim van dat hij het personage met veel plezier vertolkt, en zijn vertolking is in elk geval stukken beter dan die van David Hasselhoff in de jaren '90. Toch is het maar de vraag of Jackson ooit een eigen film zal krijgen. Nick Fury is op dit moment vooral de bindende kracht, die alle verhalen in het Marvel Cinematic Universe aan elkaar bindt. Dat zal hij voorlopig ook wel blijven, en dus is het de vraag of Marvel er meer mee zal doen.


War Machine

Eerste issue: Iron Man #118Uitgavejaar:
Januari 1979Bedenkers: David Michelinie & Bob Layton

Aangezien de Iron Man-films Marvel bepaald geen windeieren hebben gelegd, is het geen onlogische stap om een spinoff te maken. Vooral ook omdat Robert Downey Jr. al heeft laten weten geen standalone film over Iron Man meer te willen maken. Wat hem betreft is het verhaal van het personage met Iron Man 3 afgerond. Een spinoff zou zich kunnen concentreren op War Machine, zoals die de afgelopen twee films gespeeld wordt door Don Cheadle. Dat hieraan gewerkt wordt is overigens al zeker. In 2011 liet Cheadle weten dat er al een scenarist ingehuurd was. Nieuwe berichten zijn er nooit gekomen over de spinoff, maar dat Marvel het wel ziet zitten er meer mee te doen blijkt wel uit het feit dat Cheadle ook liet weten mogelijk te zien te zijn in Captain America: The Winter Soldier en Age of Ultron.


Black Panther

Eerste issue: Fantastic Four #52Uitgavejaar:
Juli 1966Bedenkers: Stan Lee & Jack Kirby

Al langere tijd zijn er verhalen over een film die zich enkel richt op Black Panther. In 1966 verscheen er voor het eerst een comic over het personage, en het was de eerste moderne zwarte superheld. Black Panther is het stamhoofd van de Panter stam in de fictieve Afrikaanse natie Wakanda. Daar bevinden zich veel waardevolle metalen, zoals vibranium. Als stamhoofd mag de Black Panther gebruik maken van een speciaal kruid dat zorgt voor versterkte zintuigen, snelheid en kracht. Genoeg dus om heldendaden te verrichten. Enige tijd was de Panther lid van de Avengers, en dus is een eigen film een goede optie. Al in juni 1992 bleek dat Marvel dat wel ziet zitten. Toen werd Wesley Snipes gecast om de rol op zich te nemen. Sindsdien zijn er meermaals soortgelijke berichten gekomen. In september 2005 liet Avi Arad, toen de voorzitter van Marvel, weten dat de film er zeker zou komen. In januari 2011 werd Mark Bailey ingehuurd om het scenario te schrijven.


The Inhumans

Eerste issue: Fantastic Four #45Uitgavejaar:
December 1965 Bedenkers: Stan Lee & Jack Kirby

Ook over de Inhumans kunnen we al enige tijd berichten lezen. De Inhumans zijn afstammelingen van de mensheid. In vroeger tijd werden zij gekidnapt door de Kree, en met behulp van genetische manipulatie tot soldaten gemaakt. Uiteindelijk besloten de Kree niet door te gaan met hun project, en lieten ze de Inhumans in relatieve rust achter. Gemiddeld worden deze supermensen, die beschikken over bovenmenselijke krachten en zintuigelijk waarnemingsvermogen, 150 jaar oud. Ze werkten vaker samen met de Fantastic Four, de Avengers en de X-Men. Sinds maart 2011 wordt er gewerkt aan een film over de Inhumans. De laatste keer dat we iets hoorden was in november 2012, toen Stan Lee vertelde dat er nog altijd aan gewerkt wordt.


Iron Fist

Eerste issue: Marvel Preire #15Uitgavejaar:
Mei 1974Bedenkers: Roy Thomas & Gil Kane

Een andere film waaraan gewerkt wordt gaat over de Iron Fist. Iedere generatie worden aan de kampioen van de zogenaamde K'un Lun superkrachten overgedragen. In de menselijke geschiedenis zijn er al zo'n 66 Iron Fists geweest, en zij konden allemaal dankzij hun vergrote chi beschikken over superkrachten. Daardoor waren ze extra sterk, extra snel en hadden ze een extreem uithoudingsvermogen. De Iron Fist maakt in de huidige generatie ook gebruik van martial arts, waardoor hij extra sterk is. Sinds augustus 2010 wordt er gewerkt aan een film over de Iron Fist, toen Marvel scenarist Rich Wilkes inhuurde om voor het scenario te zorgen.


Ms. Marvel

Eerste issue: Marvel Super-Heroes #13Uitgavejaar:
Maart 1968Bedenkers: Roy Tomas & Gene Colan

Marvel wil in de toekomst ook enkele films maken over vrouwelijke superhelden. Een van de heldinnen die de studio naar het witte doek zou willen brengen is Ms. Marvel. Tijdens de Comics Buyer's Guide's "100 Sexiest Women in Comics" werd deze heldin 29ste. Haar verhaal begint als gewone luchtmachtofficier, die ontvoerd wordt door de Kree. Door die ontvoering krijgt ze superkrachten, die ze op Aarde inzet voor het groter goed. Krachten waarover ze beschikt zijn o.a. het kunnen manipuleren van de zwaartekracht, bovenmenselijke kracht en een ver ontwikkeld zesde zintuig. Ook Ms. Marvel is meermaals lid geweest van de Avengers. Niet gek dus dat er sinds mei aan een film over deze heldin gewerkt wordt.


She-Hulk

Eerste issue: Savage She-Hulk #1Uitgavejaar:
Februari 1980Bedenkers: Stan Lee & John Buscema

Een andere heldin die mogelijk naar het witte doek zal komen is de She-Hulk. In zekere zin is zij een tegenhanger van Deadpool, die erom bekend staat de vierde wand te doorbreken. Ook She-Hulk doet dat regelmatig in de strips waarin ze te zien is. Zo is ze het meestal niet eens met de beslissingen van haar bedenker. De echte naam van She-Hulk is Jennifer Walters, en ze is een nichtje van Bruce Banner. Als ze een ongeluk krijgt, weet ze haar neef ervan te overtuigen wat van zijn bloed te geven. Ze overleeft het, maar als gevolg daarvan krijgt ze dezelfde krachten. Ook zij transformeert in een Hulk, en beschikt dan over superkrachten. Een extraatje waarover ze beschikt is de mogelijkheid met andere helden van krachten te wisselen. In de jaren '90 werd er serieus gewerkt aan een film over She-Hulk. Brigitte Nielsen zou de rol op zich nemen.

The Wasp

Eerste issue: Tales to Astonish #44Uitgavejaar:
Juni 1963Bedenkers: Stan Lee & Jack Kirby

Als Marvel klaar is met Phase Two, wordt er begonnen met Phase Three van het plan. De eerste film die uit zal komen handelt over Ant-Man. Henry Pym is echter niet de enige die over de kracht beschikt om te krimpen en heldendaden te verrichten. Zijn vrouwelijke tegenhanger is de Wasp, wier echte naam Jane van Dyne is. Zij wist Henry Pym, die een collega van haar vader is, ervan te overtuigen haar ook de superkrachten te geven. Daardoor kon ze niet alleen krimpen, maar kreeg ze ook een set vleugels. Net als Ant-Man vocht ze meermaals tegen slechteriken, en hielp ze de Avengers regelmatig. Zij was overigens bijna in The Avengers te zien, maar dat feestje ging uiteindelijk niet door.


Andere projecten

Marvel werkt aan nog veel meer andere projecten dan die hierboven genoemd zijn. Zo kondigde de studio in april 2010 aan diverse scenaristen aan het werk te hebben gezet om goedkopere films te maken over wat minder bekende personages. Die films zouden dan tussen de twintig en veertig miljoen dollar moeten kosten, en gaan over personages als Doctor Strange, Ka-Zar, Luke Cage, Dazzler en Power Pack. Andere 'duurdere' films waaraan gewerkt wordt gaan over personages als Cable, Nighthawk en Vision. Tot slot werkt de studio aan een film over Blade. We zullen wel nog enige tijd moeten wachten voordat we enige zekerheid krijgen over welke personages allemaal nog naar het witte doek komen. Kevin Feige liet in een interview weten dat nieuwe aankondigingen over toekomstige projecten pas halverwege 2014 komen.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Duikboot

Avatar

Dan zullen ze aan mij weinig gaan verdienen want als ik ergens helemaal niks mee heb dan is het die superhelden toestand...

Gigan72

Avatar

Zit niets bezonders tussen het zijn alleen maar personages die een bij rol verdienen meer niet.

Een Hulk film werkt niet dat hebben we al gezien.
Want allebij de Hulk films vallen tegen.

Havoc

Avatar

Gigan72 "Zit niets bezonders tussen het zijn alleen maar personages die een bij rol verdienen meer niet.

Een Hulk film werkt niet dat hebben we al gezien.
Want allebij de Hulk films vallen tegen."


Een hulk-film kan werken, dat de laatste 2 minder waren, betekend niet dat het niet kan. Wanneer een goed team hier aan gaat werken, vooral in deze tijd na the Avengers, zou daar iets moois uit kunnen komen.

Jaymson

Avatar

Weinig marvel personages hierboven die een film kunnen dragen. Je ziet ze ook vaker in een team opereren. Misschien een iron fist of black panter film, maar dat worden geen kaskrakers. Op papier zou ik graag een Iceman film willen zien, maar op film gaat dat er echt niet uitzien zoals een strip of animatiefilm.

The Wasp vind ik nou een waardeloze personage. Net als een Jubilee van X-men.

Havoc

Avatar

Ik zie verschillende personages liever in Agents of S.H.I.E.L.D uit de doeken gedaan worden, om ze daarna misschien kleine rollen te geven in films van anderen.

Spijker2

Avatar

Wat een projecten zeg! Vind het prima, zelfs van de mindere films van Marvel kan ik nog steeds genietenSmiley face

adofmirosch

Avatar

Vind aleen The Inhumans,black panter&the hulk goed voor een film.
verder zit er niet echt bijzonders tussen.
nick fury vind ik heel tof in the avangers maar ik hoef er geen stand alonne film van te zien wel leuk voor een tv serie maar geen hele film.
ik zou wel graag een film van dr.strange&eentje van luke cage zien.

Gigan72

Avatar

Havoc "Een hulk-film kan werken, dat de laatste 2 minder waren, betekend niet dat het niet kan. Wanneer een goed team hier aan gaat werken, vooral in deze tijd na the Avengers, zou daar iets moois uit kunnen komen."


Een Hulk film is erg lastig.
Ook volgens marvel want de Hulk is zo wel een held als een badguy.
Ik vindt voor al de eerste Hulk film slecht de 2de die gaat nog maar die kon ook veel beter.

De beste Bruce banner vindt ik trouwens Bill Bixby.
Bij hem kreeg je echt medelijden en dat mis ik in de Hulk films.

SciFiFanaat

Avatar

Het wordt tijd voor een vrouwelijke superheld.

Gigan72

Avatar

SciFiFanaat "Het wordt tijd voor een vrouwelijke superheld."


Superhelden films met een vrouw als held die floppen.
kijk maar naar
Catwoman
Supergirl
Elektra

Jan231

Avatar

Absoluut MS. Marvel!

jin72

Avatar

Ironfist en daarna een team up met Luke Cage , Heroes for hire

DiNoZZo

Avatar

Een nieuwe Hulk film zou heel gaaf zijn. Vooral als ze de Planet Hulk verhaallijn zouden nemen, met als vervolg World War Hulk.

Verder zie ik een Black Panther en een Dr Stange ook wel zitten.

Enja Deadpool, daar zit ik ook nog steeds op te wachten.

Icedoesnotburn

Avatar

She Hulk in een bijrol bij The Avengers zou om mijn part wel kunnen.
Verder zou ik van deze helden geen films laten maken, en stop Wasp maar in de film van Mierman...

benjamin

Avatar

Als het dan moet, liefst een nieuw personage dat we nog leren kennen dan. Zie niet in wat een spinoff rond Nick Fury of War Machine zo boeiend zou kunnen maken.

Steve-O

Avatar

Dus het plan is dat dit maar door en door gaat?

rainking

Avatar

Een Defenders film zou op zich ook wel kunnen met Doctor Strange, War Machine en Silver Surfer. Aan de andere kant moet je denk ik ook niet teveel teamfilms krijgen, aangezien Guardians Of The Galaxy er ook nog aankomt en dan nog The Inhumans.

Planet Hulk zou inderdaad wel een goeie verfilming kunnen opleveren, al zou ik me nog best kunnen voorstellen dat mensen daarbij afhaken, omdat het verhaal zich niet op Aarde afspeelt.

Verder lijkt X-23 me wel gaaf om in een film te zien, maar dat valt natuurlijk weer onder de X-Men.

jochemb

Avatar

rainking "Planet Hulk zou inderdaad wel een goeie verfilming kunnen opleveren, al zou ik me nog best kunnen voorstellen dat mensen daarbij afhaken, omdat het verhaal zich niet op Aarde afspeelt."


Als Guardians of the Galaxy straks een succes blijkt te zijn. Dan zou een Planet Hulk film na de volgende Avengers me nog niet eens zo gek lijken.

Frietgezicht

Avatar

Zo de touwtyfus,die She Hulk heeft wel flinke tieten. Hoezo scheurt de Hulk uit zijn kleren en zij niet?

Catweazle

Avatar

Pfff ik begin een beetje superhelden film moeheid te krijgen...

bobocad

Avatar

Frietgezicht "Zo de touwtyfus,die She Hulk heeft wel flinke tieten. Hoezo scheurt de Hulk uit zijn kleren en zij niet?"
Toch logisch. Als de She Hulk haar meloenen laat zien, dan wordt in de USA als pornografisch bestempeld. Maar als ze haar bloemkolen verbergt en iedereen een klap voor zijn kanes verkoopt dan mag de comic gewoon gelezen worden door kinderen.

Blockbuster

Avatar

Hulk vs She Hulk, inclusief stomende sex-scene. Word alles zo groot en groen? :P

Dat verklaard ook die flinke jopen. Smiley face

NieuwsFilm