Video

Tweede trailer 'Mandela: Long Walk to Freedom'

Idris Elba speelt 's werelds beroemdste vrijheidsstrijder.

door Zilko Tarici op 18.10.2013 om 12:23 in Video
De tweede trailer van Mandela: Long Walk to Freedom, de verfilming van de beroemde autobiografie van Nelson Mandela. De film met Idris Elba (Pacific Rim) als Nelson Mandela en Naomie Harris (Skyfall) als Winnie Mandela werd geregisseerd door Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl).

De opnames van Mandela: Long Walk to Freedom begonnen in mei 2012 in KwaZulu Natal en duurden 16 weken. De productie vond onder andere plaats op locaties zoals Kaapstad, Johannesburg en Mandela's thuisprovincie. De opnames eindigden in september 2012.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Helaas krijg ik de laatste tijd steeds meer bij dit soort films een 'geef mij snel een Oscar, ik speel iemand bekend'-gevoel. Elba is meestal wel goed, dus ik twijfel er amper aan dat hij dat hier ook zal zijn, maar ergens vraag ik me toch af of deze film zo boeiend zal zijn.

Deniro

Avatar

Dat gevoel wat je beschrijft krijg ik ook degelijk. Het lijkt soms ook vaak alsof alleen autobiografische drama's of indrukwekkende waargebeurde verhalen in aanmerking komen voor oscarnominaties als het gaat om de hoofdrolspelers, omdat het dan vaak draait hoe goed de hoofdrolspeler de daadwerkelijke persoon kan spelen (ik ken de feiten niet, dus ik weet niet of dit echt waar is). In dit geval geldt dat ook voor Elba, die Mandela qua spraak zeker evenaart, maar ik moet heel eerlijk zeggen: ik kom zelf ook al een heel eind.

Toch denk ik wel dat dit een boeiende film zal zijn, omdat het een goed fundament heeft waar het op steunt: het verhaal. Het is een van de meest interessante en indrukwekkende levensverhalen ooit geschreven. Ik hoop alleen dat er ook ruimte is voor de andere kant van het verhaal in Apartheid, al lijkt me dat nu sterk na de trailer bekeken te hebben.

NieuwsFilm

meest populair