Fraai Boek - Man of Steel: Inside the Legendary World of Superman

Een blik op het maken van deze nieuwe incarnatie van Superman.

[/url]

Man of Steel: Inside the Legendary World of Superman

Auteur:Daniel WallacePagina's:184Release:2013Taal:Engels
Uitgeverij:Insight EditionsDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-78160887180

[url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=61310]Zack Snyders Man of Steel was de DC film waar Warner op gehoopt had. Na het succes van de Dark Knight trilogie van Christopher Nolan besloot de studio zijn 'duistere' lijn door te trekken naar de Superman-franchise, niet bepaald zonder succes. De film, waarvan deze week de Blu-ray uitkomt, verdiende genoeg geld aan de internationale box office om groen licht te geven voor Batman vs. Superman en in de toekomst mogelijk ook Justice League. Mocht je naast de Blu-ray verlangen naar meer informatie over Superman, dan kun je overwegen het boek Man of Steel: Inside the Legendary World of Superman te kopen.

Op de flaptekst belooft auteur Daniel Wallace een uitgebreide blik te bieden op het creatieve proces dat schuil gaat achter het maken van Man of Steel. Dat houdt in dat we niet alleen tekst zouden moeten krijgen over het productieproces, maar ook veel concept art. Helaas wordt deze belofte niet helemaal waargemaakt. Het boek biedt allereerst maar weinig echte concept art. Vrijwel alle artwork die in het boek te vinden valt, is het definitieve ontwerp van iets. Zo krijgen we dus geen uitgebreide blik op het ontwerpproces van de film.



Een goed voorbeeld hiervan is een stuk tekst waarin gesproken wordt over het pak van Superman. Dit moest iets nieuws worden, iets eigentijds. Kortom: geen zichtbare onderbroek meer voor de man van staal. In plaats van dat er vervolgens bij deze tekst een aantal verschillende versies van het pak vertoond worden, zien we enkel de allerlaatste versie. Het pak zoals dat in de film te zien was. Wat ons betreft had daar flink wat concept art bij gemogen. Dat biedt immers een mooie blik op het denkproces dat bij zoiets relatief kleins als een pak schuilgaat.

Een ander gebrek is het geringe aantal foto's van sets, of beelden van de props die gebruikt zijn in de film. Inside the Legendary World of Superman biedt dus geen uitgebreide blik achter de schermen. Wel zien we dus veel definitieve ontwerpen van zaken die in de film te zien zijn. Ook gaan de teksten vergezeld van veel beelden uit de film. Interessant om te lezen zijn deze teksten ook. Zo wordt uitgebreid gesproken over de persoon Superman (Henry Cavill) en zijn grote tegenstander, General Zod (Michael Shannon). Veel informatie valt er ook over Krypton te vinden, waarbij ook informatie verteld wordt die in de film niet naar voren kon komen.



Qua vormgeving zit het verder ook wel snor zoals we wel gewend zijn van Insight Editions. Wat ons betreft had er echter wel meer concept art in het boek mogen zitten. Vooral dat ontbreekt in dit verder schitterend vormgegeven werk. Als je houdt van deze boeken, dan kan dit natuurlijk niet ontbreken in je collectie.

Man of Steel: Inside the Legendary World of Superman is online te bestellen bij o.a. Bol.com, Polare en Athenaeum. Verder kun je het natuurlijk ook kopen bij de betere boekhandel. Met dank aan Insight Editions voor het recensie exemplaar.

NieuwsFilm

meest populair