Algemeen

Michael B. Jordan gecast als Human Torch in 'Fantastic Four' reboot?

Het zou nu zeker zijn.

door Jim Pedd op 19.10.2013 om 13:00 in Algemeen
De website Schmoes Know zegt een goede bron te hebben binnen de productie van de Fantastic Four-reboot. Volgens de website is een eerste acteur gecast voor de reboot: Michael B. Jordan. Wie hun bron precies is, weten we niet, al zeggen ze dat het ” a very trusted source within our ranks” is.

Die bron zou hen hebben verteld dat Jordan de rol van Johnny Storm, ook wel bekend als The Human Torch, op zich neemt. Al in mei waren er de eerste geruchten dat de acteur de rol op zich zou nemen.

De acteur was eerder te zien in Chronicle, de debuutfilm van regisseur Josh Trank, die ook deze reboot regisseert. In die zin zou Jordan geen vreemde keuze zijn.

Later ging Jordan zelf ook in op het gerucht. Toen vertelde hij het zeker te zien zitten, en dat het hem niet slecht lijkt om ook voor deze rol een donkere acteur te nemen. In hoeverre het nu daadwerkelijk zeker is dat de acteur gecast is weten we niet.

Met dank aan lezer Bane1 voor de linktip.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nevec

Avatar

Vraag me dan alleen af hoe ze het gaan doen met de broer/zus relatie van human torch en the invisible woman, neem aan dat ze daar geen donkere acteur voor nemen?

Decepticon

Avatar

Zolang de originele personages en verhaalelementen niet afwijken of zolang ze daar niet van afwijken, heb ik er geen problemen mee.
Maar ik snap de obsessie van Hollywood niet om zo met huidskleur bezig te zijn en de oorsprong van personages te veranderen, om die mensen aan te trekken om hun films te kijken en hun niet tegen het hoofd te stoten, dat niet altijd maar blanke mensen die hoofdrollen spelen.
Dan moet Susan Storm eigenlijk ook een donkere vrouw zijn, want als Susan blank is en Johhny donker en 1 van de personages geadopteerd is, gaat het echt nergens over, dit komt ook niet voor in de comics.

centr1no

Avatar

Decepticon "Zolang de originele personages en verhaalelementen niet afwijken of zolang ze daar niet van afwijken, heb ik er geen problemen mee.
Maar ik snap de obsessie van Hollywood niet om zo met huidskleur bezig te zijn en de oorsprong van personages te veranderen, om die mensen aan te trekken om hun films te kijken en hun niet tegen het hoofd te stoten, dat niet altijd maar blanke mensen die hoofdrollen spelen.
Dan moet Susan Storm eigenlijk ook een donkere vrouw zijn, want als Susan blank is en Johhny donker en 1 van de personages geadopteerd is, gaat het echt nergens over, dit komt ook niet voor in de comics."


Inderdaad is er geen enkele reden waarom er niet van uiterlijke kenmerken afgeweken zou kunnen worden als dit op geen enkele manier storend is voor het verhaal of perceptie van de karakters.

Waarom Hollywood (en eigenlijk alle multiculturele samenlevingen) bewust aan rassendifferentiatie doen in media is simpel; het aantrekken van zoveel mogelijk doelgroepen. Maar ik ben ook van mening dat er bij castings vaak ook bewust wordt gekeken naar minderheden voor een bepaalde rol om te helpen vooroordelen te verminderen.
Toen de meeste van de nu verfilmde comics/superhelden werden verzonnen, waren ze (ondanks het bovennatuurlijke superkrachten gedoe) voor de rest gewoon een afspiegeling van de Amerikaanse samenleving waarin niet blanke mensen daadwerkelijk uit andere landen kwamen (bijv. Storm of Black Panther) of uit een andere (lagere) klasse van de samenleving (Luke Cage). Maar ook bijvoorbeeld vrouwen hadden een andere rol in de samenleving.
Het lijkt me niet meer dan logisch dat als een oud idee of verhaal uit de jaren 60 of 70 gemoderniseerd wordt de samenstelling van een team als de Fantastic Four kan veranderen als afspiegeling van de huidige samenleving.

Persoonlijk ben ik als ouwe comic-fan van mening dat ze de karakters in verfilmingen zo veel mogelijk trouw moeten houden aan de comics omdat naar anders de binding met de comics verliezen.

Secret1994goesFilm

Avatar

Wie weet veranderen ze het concept dat Storm en Invisible woman broer en zus zijn... waarom niet? - -'

Tegenwoordig is het inderdaad zo stom dat ze iconische of toch vast karakters plots van huidskleur laten veranderen...
Tegenwoordig zijn ze (weeral) aan het klagen dat Zwarte Piet van Sinterklaas rasistisch is... jah wtf? maak dan ineens toch een Witte Piet...

Thiver

Avatar

Het veranderen van de huidskleur van bekende personages is niet iets van de laatste tijd, hoor. Dat gebeurde al in 1989 bij Batman met Billy Dee Williams als Harvey Dent.

eltorro

Avatar

Ach ja, ze hoeven niet per se broer en zus te zijn. Hij was in Chronicle wel goed en wist zijn personage toch iets extra's mee te geven.

Rickymelis

Avatar

Maar als je een zwarte vader hebt en een blanke moeder, kan dan niet 1 van de kinderen donker zijn, en de andere blank, of is dit biologosch niet mogelijk ?

Decepticon

Avatar

Rickymelis "Maar als je een zwarte vader hebt en een blanke moeder, kan dan niet 1 van de kinderen donker zijn, en de andere blank, of is dit biologosch niet mogelijk ?"
Dat kan idd, maar hoe ver wil je dit doorvoeren?

Eltorro zegt al dat ze niet perse broer en zus hoeven te zijn, op zich niet nee, maar dan kun je alles wel gaan veranderen en/of overboord gooien.
Het moet nog wel op de comics gebaseerd zijn, de comics zijn niet voor niks zo populair, dan moet je niet al teveel dingen gaan veranderen.
Kijk maar eens wat voor negatieve reactie's The Mandarin heeft opgeleverd in Iron Man 3. Dat zijn toch dingen waar je niet (teveel) aan moet tornen. Anders kun je nog wel eens veel publiek missen.

Icedoesnotburn

Avatar

Zwarte acteur in de fik is niet tactisch...
Laat hem maar The Thing spelen als ze echt een ras verandering in willen voeren.

SLJ vind ik wel een goede 'verandering'

Mysterio

Avatar

Krijgen we nu ook The White Panter ? Of een blanke Luke Cage En een zuid Amerikaan als Iron Fist? Dat zogenaamd politiek correct zijn wordt nu wel echt melig

Bane1

Avatar

Ik zie dat heel veel mensen het niet mee eens zijn dat J Storm donker is. En dat zijn zus ook waarschijnlijk donker zal zijn. Maar dat is echt niet de grootse zorg van deze film. Ik heb het dat juist liever zolang het verhaalgoed is, want zelf vind ik zelf ik het verhaal het grootse zorg.We moeten gewoon wachten totdat er een trailer komt of iemand van Fox zelf naar "buiten komt" en vertelt hoe het echt zit met de reboot.

Rickymelis

Avatar

Decepticon "Dat kan idd, maar hoe ver wil je dit doorvoeren?

Eltorro zegt al dat ze niet perse broer en zus hoeven te zijn, op zich niet nee, maar dan kun je alles wel gaan veranderen en/of overboord gooien.
Het moet nog wel op de comics gebaseerd zijn, de comics zijn niet voor niks zo populair, dan moet je niet al teveel dingen gaan veranderen.
Kijk maar eens wat voor negatieve reactie's The Mandarin heeft opgeleverd in Iron Man 3. Dat zijn toch dingen waar je niet (teveel) aan moet tornen. Anders kun je nog wel eens veel publiek missen."
Jep maar the Mandarin bleek gewoon echt heel anders te zijn als in de comics/cartoons, terwijl het hier alleen gaat om een andere kleur van een karakter, als ze johnny storm een verlegen autistische jongem zouden maken kan ik de commotie nog begrijpen, maar nu vind ik het gewoon zeuren om het zeuren.

NieuwsFilm

meest populair