Algemeen

Poster I, Robot

door FilmTotaal op 11.06.2004 om 17:55 in Algemeen

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark

Avatar

Ik zie wel iets wat lijkt op de 'fields' uit The Matrix.. en Will die een Denzel/Training day look heeft gekregen. Ziet er goed uit.

gr4ndo_loco

Avatar

Wat toevallig dat je over de Matrix begint....ze wilden oorspronkelijk Will Smith, maar hij was druk bezig met zijn FLOP Wild Wild West.

Over I, Robot.....BAH!

Van de zotte O+

Il Padrino

Avatar

Heb je dan al de trailer gezien? Met muziek van The Matrix Revolutions..

Toeval? I think not. En als ik de korte inhoud uit de trailer goed begrijp is dit eigenlijk gewoon een "onofficiële Matrix Prequel"

Iets origineels verzinnen is natuurlijk wel érg moeilijk tegenwoordig...

Peter

Avatar

Il Padrino "Toeval? I think not. En als ik de korte inhoud uit de trailer goed begrijp is dit eigenlijk gewoon een "onofficiële Matrix Prequel"
Iets origineels verzinnen is natuurlijk wel érg moeilijk tegenwoordig..."

Wat maakt in die trailer deze film volgens jou dan tot een soort prequel? Want de boeken van Asimov waren er natuurlijk wel een flink stuk eerder dan The Matrix - al geloof ik dat deze film er slechts licht op gebaseerd is.

Maar hoe dan ook, ik zie niet echt een link...

Gods Lonely Man

Avatar

Peter "Wat maakt in die trailer deze film volgens jou dan tot een soort prequel? Want de boeken van Asimov waren er natuurlijk wel een flink stuk eerder dan The Matrix - al geloof ik dat deze film er slechts licht op gebaseerd is.

Maar hoe dan ook, ik zie niet echt een link..."


kijk The Second Renaissance (animatrix) Smiley face

mensen gaan meer en meer op (menselijke) robots vertrouwen voor werksaamheden en dan pleegt er op eens een robot een moord. En dat komt ook een heel protest tegen robots, ofze wel rechten hebben enzo.

Peter

Avatar

Gods Lonely Man "kijk The Second Renaissance (animatrix) Smiley face

mensen gaan meer en meer op (menselijke) robots vertrouwen voor werksaamheden en dan pleegt er op eens een robot een moord. En dat komt ook een heel protest tegen robots, ofze wel rechten hebben enzo."

Maar dit soort interessante vraagstukken schrijf je toch niet toe aan The Matrix mag ik hopen?

~SandySaturn~

Avatar

Coole poster, ben nieuwsgierig naar deze film!

Gods Lonely Man

Avatar

Peter "Maar dit soort interessante vraagstukken schrijf je toch niet toe aan The Matrix mag ik hopen?"


nee ik probeer alleen te vertellen waar Il Padrino 's idee vandaan kwam

Il Padrino

Avatar

Tja, wie er eerder mee was is altijd maar de vraag. Ook bijvoorbeeld Terminator gaat al over machines die de macht over nemen.

Ik moet toegeven niet bekend te zijn met het werk van Asimov, en weet eigenlijk niet van wanneer dit is. Maar het viel mij op dat het gegeven van een voor moord veroordeelde robot, waaruit een oorlog tussen mens en machine ontstaat, precies hetzelfde is als de oorsprong van The Matrix.

Misschien is dit inderdaad iets dat uit een verhaal van die Asimov komt, en dat de Matrix ook daarop gebaseerd is, dat weet ik dus niet. Ik vond het alleen erg "toevallig" dat deze film nu komt, met eenzelfde verhaallijn als in The Animatrix, met Matrix-muziek, en dat het project hoogstwaarschijnlijk ge-greenlight is in de tijd dat men nog met hoge verwachtingen op The Matrix Revolutions & Reloaded zat te wachten.

Dat is wat ik ermee wilde zeggen, maar ik kan er natuurlijk ook naast zitten, aangezien ik Will Smith noch The One ben ;)

mercapto

Avatar

Doe mij maar Philip K Dick.

weefselkweekje

Avatar

Ik ken het werk van Asimov vrij goed (ooit gewerkt aan een verfilming van een kort verhaal tijdens mijn studie). Over het algemeen zijn de verhalen tamelijk ingetogen, bijna wetenschappelijk. De oorlog tussen mens en robot die ik in de trailer zie is wel heel on-asimov.

Asimov baseert al zijn verhalen op zijn drie wetten der robotica:

1. A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.

2. A robot must obey orders given it by human beings except where such orders would conflict with the First Law.

3. A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Law.

Tamelijk "waterproof", maar toch gaat er in veel verhalen iets mis, en gaat een robot in de fout. Dat levert dan een hoop zeer interessant puzzelwerk op, en verbazend weinig actie Smiley face Ik ben benieuwd naar deze film, maar het is een soort morbide nieuwsgierigheid naar hoe erg ze het werk van mijn favoriete schrijven hebben verkracht....

NieuwsFilm

meest populair