Terrence Howard nog altijd boos over verlies van rol in 'Iron Man'-films

De acteur beschuldigt Robert Downey Jr. ervan dat hij verantwoordelijk is voor zijn vertrek.

Een van de vreemdere kwesties tot dusver in het cinematische Marvel-universum is waarom Terrence Howard na de eerste Iron Man niet meer te zien was als James 'Rhodey' Rhodes (alias War Machine). We weten allemaal dat Don Cheadle tegenwoordig deze rol vervuld. Howard deed tijdens een interview een boekje open over de zaak, en gaf daarbij aan dat hij er wel eens aardig mee in de problemen kan komen Robert Downey Jr. komt er in ieder geval niet goed van af.

Aldus Howard:

''Het lijkt erop dat de persoon die ik heb geholpen om Iron Man te worden, tijdens de tweede ronde het geld dat bedoeld was voor mij in zijn eigen zakken stak. We hadden een deal gesloten voor drie films. Dat betekent dat je een bepaald bedrag krijgt voor de eerste film, een bepaald bedrag voor de tweede en een bepaald bedrag voor de derde. Vervolgens namen ze (Marvel) contact met me op voor de tweede film, maar zeiden ze dat ik slechts een achtste deel van het contractueel vastgelegde bedrag voor de tweede film zou krijgen, omdat er werd gesteld dat de tweede film ook zonder mij een succes zou zijn. Toen ik daarop mijn vriend (Downey Jr., red.) probeerde te bereiken, die ik had geholpen om de rol in de eerste film te krijgen, belde hij me pas drie maanden later terug.''

Dit is niet de eerste keer dat Howard klaagt over zijn verloren rol in de succesvolle franchise. Tijdens een interview eerder dit jaar gaf hij nog aan dat zijn vervanging in Iron Man 2 dramatisch is geweest voor zijn carrière.



NieuwsFilm

meest populair