Algemeen

'X-Men: Apocalypse' verschijnt 2016!

Na 'Days of Future Past' introduceert Bryan Singer de supervillain Apocalypse.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot op 05.12.2013 om 23:17 in Algemeen
20th Century Fox en regisseur Bryan Singer, hebben via twitter bekendgemaakt dat het vervolg op X-Men: Days of Future Past (2014) in de zomer van 2016 in de bioscoop zal moeten verschijnen. De superheldenfilm heeft gelijk ook een titel gekregen, namelijk X-Men: Apocalypse.

De subtitel 'Apocalypse' verwijst naar de gelijknamige supervillain, die werd bedacht door Louise Simonson en Jackson Guice en voor het eerst verscheen in de comic X-Factor #6 (juni 1986). Apocalypse, alias Sabah Nur, wordt gezien als de sterkste mutant en is onsterfelijk en verbonden met buitenaardse technologie. Apocalypse was een bekend gezicht uit de geliefde animatieserie X-Men: The Animated Series (1992-1997).


De releasedatum voor X-Men: Apocalypse is geprikt op 27 mei 2016. Op die datum stond al Alice in Wonderland 2 gepland en dat jaar verschijnen sowieso The Amazing Spider-Man 3 (10 juni 2016) en twee Marvel Studios-films, op 6 mei 2016 en 8 juli 2016. Het vervolg op The Wolverine zou zomaar ook in (de zomer van) 2016 uit kunnen komen. Daarnaast staat X-Force voor 2016 op de kalender.

Hieronder nog even de fraaie teaser van Days of Future Past, die beoordeeld wordt vanaf 22 mei 2014.27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bioshock300

Avatar

Niet gek op die xmen films maar begint zo aardig verandering in te komen

Ereptile

Avatar

De loop van de verhaallijn met Days of Future Past doet me denken aan de cartoon serie "Wolverine and the X-Men". Daarin was ook een alternate universe waarin Professor X het tegen Sentinels opnam in een verwoeste wereld. En die serie eindigde met dat de "Age of Apocalypse" volgde nadat de X-Men hadden gewonnen van de Sentinels.

Mas7

Avatar

FAN-TAS-TISCH Nieuws!!!!

Steve-O

Avatar

Vet! Ik ben groot fan van de X-Men, heb stapels oude comics van ze liggen :9 Ik vond XMFC heel goed, The Wolverine heb ik nog niet gezien maar ik kijk erg uit naar DOFP!

jaime91

Avatar

Ben niet bekend met deze badguy maar het klinkt mij wel goed in de oren. Wel jammer dat Days Of Future Past echt het einde is voor de jongere cast, althans dat neem ik aan. Maar aan alles komt een eind, en ik hoop dat Days Of Future Past een ongelooflijk spektakel gaat worden!

Daar kijk ik in ieder geval eerst naar uit! En wat er daarna komt zie ik na Days Of Future Past wel weer.

Angelater

Avatar

Zolang die de grote bouw en de zware stem heeft van de cartoon uit de jaren 90' vind ik het best. Hij zag en klonk altijd wel wreed, maar kan hem daarentegen slecht herinneren.

geertvdheide

Avatar

Apocalypse was een tof karakter in de 90's tv-serie, en een film met hem als vijand zou zeker interessant kunnen worden. Het zal niet makkelijk zijn zo'n enorm sterke mutant een rol te geven in het film-universum, maar dat is ze eerder met The Phoenix wel gelukt (hoewel zij minder kracht leek te hebben dan in de comics). Maar ik ben eerst wel 's benieuwd naar Days of Future Past.

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Ben niet bekend met deze badguy maar het klinkt mij wel goed in de oren. Wel jammer dat Days Of Future Past echt het einde is voor de jongere cast, althans dat neem ik aan. Maar aan alles komt een eind, en ik hoop dat Days Of Future Past een ongelooflijk spektakel gaat worden!

Daar kijk ik in ieder geval eerst naar uit! En wat er daarna komt zie ik na Days Of Future Past wel weer."


Voor jou en andere die hem niet echt kennen:

Frietgezicht

Avatar

Persoonlijk ben ik hier echt blij mee. Als ik 1 badguy de komende 10 jaar op groot scherm wil zien is het wel Apocalypse(nog liever dan Thanos)
Apocalypse is de sterkste mutant en de 1ste.
Enige waar ik bang voor ben is dat ze hem verzieken.
Venom was ook mijn nr 1 badguy van Spidey om in een film te zien en had ik het maar niet gezjen. Dr Doom is voor mensen die hem kennen ook een flinke tegenvaller(zacht uitgedrukt) en dan vergeet ik leuke maar zwakkere badguys( Juggernaut, Silver Samurai) nog maar ff.

Als ze Apocalypse erin brengen echt top maar kan mij niet voorstellen hoe. Is niet iemand waarmee Wolverine ff 1 op 1 ff kan knokken. Als je Magneto de badguy maakt in een Fast & Furious film zou ik ook geen idee hebben hoe de goodguys gaan winnen.

Zou echt een van de meest memorabele badguys in een comic-film ooit kunnen en moeten worden maar wens ze succes met zo'n grootheid. Apocalypse is tha man!

Kamajiisama

Avatar

Van alle schurken.....uitgerekend ..Apocalypse .
Deze bad guy is haast niet ( of moeilijk ) te verslaan ,als ik me kan herinneren uit de Strips en de 90's cartoon series .
Het zal dus een zware strijd worden voor de X-Mannen .

Laat maar komen :+

Expendable

Avatar

Ik denk dat we Hugh Jackman wederom weer als Wolverine zullen zien in X-Men: Apocalypse. Hopelijk blijft er nog wel tijd over voor hem om ook in andere projecten te verschijnen. Hij is namelijk een goede acteur.

benjamin

Avatar

Grootste vraag is natuurlijk welke X-Men we zullen zien: Fassbender en McAvoy of McKellen en Stewart. Of een combinatie misschien, want voor Mystique zullen ze wel weer Lawrence nodig hebben.

meanrat

Avatar

jaime91 "Ben niet bekend met deze badguy maar het klinkt mij wel goed in de oren. Wel jammer dat Days Of Future Past echt het einde is voor de jongere cast, althans dat neem ik aan..."


Ik hoop het niet zeg. De jongere cast is verfrissend! En ik zie Magneto ook niet meer vertolkt worden door de steeds ouder wordende Ian McKellen. Niet te vergeten Patrick Stewart! Mijn idee, en mijn hoop, is dat DOFP het een klein beetje aanpakt als de nieuwe Star Trek. Een verandering in de tijdlijn zodat er een heel nieuw tijdsuniversum ontstaat zodat de scenaristen weer kunnen doen wat ze willen.

En tja, het is ook van de oude Professor X (Stewart) de bedoeling om de tijd te veranderen. Hij verandert zichzelf en daarmee zijn hele verleden die tussen hem en zijn jongere ik staat. Ik denk dus niet dat dit het vaarwel is van de jongere cast, maar juist een afrekening met de oudere garde.

Bluemeister

Avatar

Frietgezicht "Persoonlijk ben ik hier echt blij mee. Als ik 1 badguy de komende 10 jaar op groot scherm wil zien is het wel Apocalypse(nog liever dan Thanos)
Apocalypse is de sterkste mutant en de 1ste.
Enige waar ik bang voor ben is dat ze hem verzieken.
Venom was ook mijn nr 1 badguy van Spidey om in een film te zien en had ik het maar niet gezjen. Dr Doom is voor mensen die hem kennen ook een flinke tegenvaller(zacht uitgedrukt) en dan vergeet ik leuke maar zwakkere badguys( Juggernaut, Silver Samurai) nog maar ff.

Als ze Apocalypse erin brengen echt top maar kan mij niet voorstellen hoe. Is niet iemand waarmee Wolverine ff 1 op 1 ff kan knokken. Als je Magneto de badguy maakt in een Fast & Furious film zou ik ook geen idee hebben hoe de goodguys gaan winnen.

Zou echt een van de meest memorabele badguys in een comic-film ooit kunnen en moeten worden maar wens ze succes met zo'n grootheid. Apocalypse is tha man!"


Ik geef je groot gelijk met betrekking to Venom,Juggernaut en Silver Samurai! Er zijn nog wel een paar. Ik snap niet dat het zo moeilijk is om gewoon het karakter uit de comics of animated series na te maken! Waarom moeten regiseurs altijd hun eigen versie van het karakter maken? Hou je gewoon aan het originele ontwerp dan weet je ook zeker dat je daar geen gezeur over krijgt!

Angelater

Avatar

Frietgezicht "Enige waar ik bang voor ben is dat ze hem verzieken.
Venom was ook mijn nr 1 badguy van Spidey om in een film te zien en had ik het maar niet gezjen. Dr Doom is voor mensen die hem kennen ook een flinke tegenvaller(zacht uitgedrukt) en dan vergeet ik leuke maar zwakkere badguys( Juggernaut, Silver Samurai) nog maar ff."


En Galactus... een wolk... een f*cking wolk... :| Waren ze high toen ze 'Rise Of The Silver Surfer' schreven? Ik snap wel dat het stripboek design misschien een beetje vreemd is voor de algemene bioscoopbezoeker, maar kom op... een wolk... Ja, tot nu toe hebben ze meer karakters verziekt dan eer gedaan. Al vond ik eerlijk gezegd Doom nog wel te doen, maar waren de films gewoon iets te kinderlijk.

Vleeshaak

Avatar

Apocalypse! fucking vet, dat moet me toch een epische battle gaan worden.

Chrischzz

Avatar

Hehe.. eindelijk..

Ik ben alleen benieuwd wat ze van Apocalypse erin gaan brengen..

De vete tussen hem en Cable? De vier ruiters?
Dat Apocalypse Jean en Cyclops wil hebben?
Het opzetten van de Sentinels tegen de mesnheid?

Mr. Sinister?

Zoveel vragen.. ideeen...

Decepticon

Avatar

Ik ken hem ook niet Jaime, maar dit lijkt me ook een epische battle te worden, net zoals dat straks met Thanos zal gebeuren in MCU Phase 3.
De studio's hebben goed door wat de MCU teweeg heeft gebracht en nu gaat Fox als het ware ook die kant op.

Pete_027

Avatar

Ik herken hem nog van vroeger toen ik als klein jochie tussen de middag altijd naar X-men keek. Nostalgie op de vrijdagmiddag..

Hancock

Avatar

EINDELIJK !!!!!!! Hier heb ik op gewacht!!!!!!!!!

Crème de la crème 8-)

Jaymson

Avatar

Jeugdsentiment. Misschien dat Cable ook ff komt langsdroppen.

M0vieFreak

Avatar

Ik kan niet genoeg krijgen van de X-Men films, dus kom maar op!

Frietgezicht

Avatar

Maar als ze nu al aankondigen dat deze film komt terwijl ze nog bezig zijn met Days of the Future Past kunnen we dus wel Apocalypse himself(of de stem of zoiets) verwachten na de aftiteling. Can't wait.

bramme

Avatar

Jaymson "Jeugdsentiment. Misschien dat Cable ook ff komt langsdroppen."

Blykbaar zouden hij en Deadpool de hoofdrollen opnemen in de tevens in 2016 te verschijnen X-Force film. Dus als men bij het schrijven van die scripts wat overleg heeft gepleegd met elkaar (laat ons hopen), dan zullen deze verschillende films waarschijnlijk samenkomen en zal Cable het dus kunnen opnemen tegen Apocalypse Smiley face

Glennekeeeee

Avatar

bramme "Blykbaar zouden hij en Deadpool de hoofdrollen opnemen in de tevens in 2016 te verschijnen X-Force film. Dus als men bij het schrijven van die scripts wat overleg heeft gepleegd met elkaar (laat ons hopen), dan zullen deze verschillende films waarschijnlijk samenkomen en zal Cable het dus kunnen opnemen tegen Apocalypse Smiley face"


Er is al meermaals gezegd dat X-force niets te maken heeft met de huidige franchise. Daar dat X-force veel duisterder en harder moet worden dan de huidige reeks

bramme

Avatar

Glennekeeeee "Er is al meermaals gezegd dat X-force niets te maken heeft met de huidige franchise. Daar dat X-force veel duisterder en harder moet worden dan de huidige reeks"

Er werd ook meermaals aangehaald dat de film iets met Apocalypse te maken zou hebben, dusja...

RemcoKathmann

Avatar

Erg vet! Vind het persoonlijk één van de vettere marvel karakters. Wil ook graag nog galactus zien in een film (niet zoals in silver surfer)

nieuwslaatste nieuws

meest populair