Sony kondigt eerste 'Spider-Man' spin-offs aan

Venom en de Sinister Six krijgen hun eigen films.

Als je fan bent van Spider-Man, dan is er genoeg reden tot een feestje. Gisterenavond heeft de studio meer bekend gemaakt over zijn toekomstplannen met de franchise. We wisten natuurlijk al dat de studio werkt aan een Cinematic Universe, maar nu is er meer duidelijk over wat de precieze invulling daarvan wordt.

Samen met Marvel wordt er aan een aantal nieuwe projecten in de franchise gewerkt. Daarvoor zijn maar liefst vijf scenaristen aangesteld: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, Ed Solomon en Drew Goddard. Zij ontwikkelen een verhaal dat over meerdere films spant, en hebben de taak meer films te maken in de franchise, met dezelfde toon en rode draad.

Kurtzman, Orci en Pinkner zijn aan het werk gezet om het scenario van The Amazing Spider-Man 3 te schrijven. De studio hoopt dat Marc Webb ook die film zal regisseren, maar helemaal zeker is dat nog niet. Lang hoeven we niet te wachten op die informatie, want de productie moet komende herfst van start gaan, zodat de film in juni 2016 uitgebracht kan worden.

Opvallender is echter de informatie dat Kurtzman, Orci en Solomon ook werken aan het scenario voor een Venom-film. Daarover gaan al jaren geruchten, en nu eindelijk zal die film er dus komen. Deze wordt geregisseerd door Kurtzman.

Verder is er nog een film over slechteriken op komst, de Sinister Six krijgen een eigen film. Het scenario daarvan wordt geschreven door Drew Goddard, die de film mogelijk ook regisseert.

Genoeg redden dus om een feestje te vieren voor fans voor de franchise!



NieuwsFilm

meest populair