Regisseur Neil Burger stapt uit 'Divergent'-franchise

Hij zal deel twee in de trilogie niet regisseren.

Divergent van regisseur Neil Burger moet nog uitkomen, maar de derde film in de franchise is al gepland. Voordat die uit kan komen, is er uiteraard nog de tweede film in de franchise, Insurgent, die ook nog uit moet komen. Nu lijkt het erop dat Summit Entertainment op zoek moet naar een nieuwe regisseur.

Neil Burger zal de tweede film namelijk niet gaan regisseren. Insurgent staat in de Verenigde Staten gepland voor 20 maart 2015. Rollen zullen weggelegd zijn voor Shailene Woodley, Jai Courtney, Mekhi Phifer, Christian Madsen, Maeghan Martin, Ben Lamb en Doug Ritzenthaler.

Divergent speelt zich af in een futuristisch Chigago. Beatrice (Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e één van de 5 facties moet kiezen waarin de stad verdeeld is: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice blijkt echter hier van af te wijken, en niet bij één van de groepen te passen. Ze ontdekt een samenzwering om alle Divergents uit te roeien en moet uitzoeken wat het is, dat het zo gevaarlijk maakt om een Divergent te zijn. Voordat het te laat is.

Allegiant, de derde film in de franchise, gaat op 18 maart 2016 in première. Voordat het zover is, komt er uiteraard nog Divergent, dat vanaf 20 maart in de Nederlandse bioscopen draait.


NieuwsFilm

meest populair