Algemeen

'American Hustle' wint bij SAG Awards

12 Years a Slave grijpt langs de hoofdprijs.

door Jim Pedd op 19.01.2014 om 11:58 in Algemeen
De winnaars van de 20ste Screen Actor Guild Awards zijn bekend gemaakt. Opvallend is dat de prijzen ongeveer hetzelfde als de Golden Globes verdeeld zijn, op één grote uitzondering na: niet 12 Years a Slave, maar American Hustle werd bekroond tot de beste film van het jaar.

Cate Blanchett (Blue Jasmine) won (net als bij de Globes) de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol en Mathew McConaughey (Dallas Buyers Club voor de beste mannelijke hoofdrol. Verder won actrice Lupita Nyong'O voor haar rol in 12 Years a Slave de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol. Jared Leto is de laatste winnaar in de filmcategorieën. Hij won voor zijn bijrol Dallas Buyers Club. Die film won dus de meeste beeldjes, maar de belangrijkste prijs ging naar American Hustle.

Mocht je benieuwd zijn naar de winnaars in de seriecategorieën, verwijzen we je door naar SerieTotaal. Daar tref je de volledige lijst met winnende televieseries aan. Hieronder nog een trailer van American Hustle, en daaronder een lijst met winnaars in de filmcategorieën.

Outstanding Ensemble Cast in a Motion Picture
American Hustle (Sony)

Outstanding Female Actor in a Leading Role
Cate Blanchett - Blue Jasmine (Sony Pictures Classics)

Outstanding Male Actor in a Leading Role
Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club (Focus Features)

Outstanding Female Actor in a Supporting Role
Lupita Nyong’O - 12 Years a Slave (Fox Searchlight)

Outstanding Male Actor in a Supporting Role
Jared Leto - Dallas Buyers Club (Focus Features)

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Ik heb hem gister gezien en hij viel tegen. Het verhaal was niks nieuws en soms zelfs een beetje saai. Alleen de acteurs en de soundtrack van de film veraste echt, verder zaten er wel nog een paar leuke shots in.

benjamin

Avatar

Als je kijkt naar de namen in de cast alleen en weet uit ervaring dat deze regisseur z'n cast tot goede prestaties kan verleiden, dan is deze bekroning geen verrassing. Wel een verrassing is de beste bijrol voor een actrice, de andere drie namen winnen weer en versterken hun favorietenrol voor de Oscars.

Blockbuster

Avatar

Goede graadmeter voor de Oscars?

NieuwsFilm

meest populair