'Gravity' wint bij DGA Awards

Verder kreeg de documentaire The Square ook een beeldje mee naar huis.

Alfonso Cuaron is tijdens de 66ste Directors Guild of America Awards bekroond tot beste regisseur. Hij won de prijs voor zijn film Gravity, door velen geprezen als een van de beste films van het jaar, en ook nog een grote kanshebber voor de Oscars. De regisseur werkte maar liefst vier en een half jaar aan de productie van Gravity, en is dus erg blij met zijn prijs.

Jehane Noujaim won de prijs voor beste regie van een documentaire. Hij maakte voor het online streamingkanaal Netflix de documentaire The Square, over de Egyptische opstand.

De DGA Awards gelden als een van de belangrijkste graadmeters voor de Oscars. Datzelfde geldt ook voor de PGA. Ook daar won Gravity, hoewel de film van Cuaron daar de prijs in een opmerkelijke gebeurtenis moest delen met 12 Years a Slave. Op de eerder uitgereikte SAG won American Hustle, dat ook bij de Golden Globes als grote winnaar van de avond uit de bus kwam.

Mocht je benieuwd zijn naar de winnaars in de serie / televisie categorieen, dan verwijzen we je door naar zustersite SerieTotaal. Hieronder een trailer van Gravity, en daaronder de trailer van The Square.



NieuwsFilm

meest populair