Bryan Singer en Simon Kinberg over 'X-Men: Apocalypse'

En wat meer details over X-Men: Days of Future Past.

25 covers en vier foto’s zijn uiteraard niet genoeg, en dus gaven Simon Kinberg en regisseur Bryan Singer een interview aan Empire Magazine, waarin ze enkele vragen over X-Men: Days of Future Past beantwoordden. Ook spraken ze kort over X-Men: Apocalypse.

Vanaf hier volgen enkele grote spoilers voor de film, dus mocht je die niet willen weten, raden we je aan te stoppen met lezen.

Allereerst werd Singer gevraagd hoe het kan dat Wolverine (Hugh Jackman) weer adamantium klauwen kan hebben in de toekomstscènes van de film. Daar blijkt Magneto (Ian McKellen) iets mee te maken te hebben. ”Wolverine heeft een andere relatie met Magneto. Misschien kon hij ze smeden?” suggereerde Singer.

Ook vroegen fans zich af waarom Rogue (Anna Paquin) een Empire cover kreeg, terwijl ze uit de film gehaald zou zijn. ”Ze had een grote scène in de film,” vertelde Kinberg. ”Maar het voelde alsof die de spanning uit het hoofdverhaal haalde.”

”Maar dat betekent niet dat ze helemaal uit de film gehaald is,” voegde Singer daaraan toe. ”Ik hoop de scène op de DVD te kunnen zetten, want daar was ze geweldig in. Ze is een belangrijk deel van de X-Men familie en ik ben blij dat ze op een van de Empire covers stond.”

Vervolgens werd het pas echt interessant, want de twee gingen in op X-Men: Apocalypse, dat in mei 2016 in première gaat. ”Wat mij echt interesseert, is de notie van mutanten uit de oudheid,” vertelde Singer. ”Wat zouden mensen duizenden jaren geleden, toen er nog geen wetenschap was, vinden van mutanten? En wat zouden die mutanten van zichzelf gedacht hebben? Dachten ze Goden, Titanen, Engelen, Demonen te zijn? En wat als mutanten duizenden jaren geleden leefden? Wat is er toen met ze gebeurt? Is er een in leven gebleven?”

”Age of Apocalypse was een van mijn favoriete verhalen,” voegde Kinberg toe. ”We vonden het geweldig wat er allemaal op het spel stond in dat verhaal. Het voelt als iets wat onze favoriete personages op een grote, dramatische manier kan aantasten. Het is zeer anders dan Days of Future Pas. Alleen al de slechterik is anders, en de personages zitten op een andere plaats.”

”De film speelt zich enige tijd na Future Past af. Wat er in deze film gebeurt, brengt Apocalypse op gang,” aldus Singer. ”En Magneto wordt niet bezeten door een buitenaards wezen, om vervolgens Apocalypse te worden,” concludeerde Singer ”Ik begrijp niet zo goed waar dat verhaal vandaan kwam.”

NieuwsFilm

meest populair