Bryan Singer over kritiek op 'Superman Returns'

En wat vond hij eigenlijk van Man of Steel?

In een recent interview met Empire Magazine, ging regisseur Bryan Singer in op zijn fel bekritiseerde Superman Returns. Daarnaast sprak hij in het kort over Man of Steel. De regisseur blijkt spijt te hebben van een aantal zaken in zijn film.

”De helft van de kritiek begrijp ik wel,” begon hij zijn verhaal. ”Maar de andere helft niet. Het was een film voor een bepaald publiek. Misschien meer voor een vrouwelijk publiek. En daardoor was de film niet wat het moest zijn denk ik. Ik denk dat ik het eerste kwart van de film af kon halen en deze iets agressiever van start kon laten gaan. En dan een manier vinden om de film met de vliegtuigramp van start te laten gaan. Zo had ik het publiek sneller mee kunnen nemen. Maar of dat echt geholpen zou hebben? Waarschijnlijk niet. Als ik het nog eens kon doen, zou ik een oorsprongsverhaal maken. Ik zou een reboot maken.”

Verder blijkt Man of Steel de titel te zijn die zijn vervolg zou krijgen. ”Mijn vriend, een van mijn twee beste vrienden, bedacht die titel. We hebben er een beetje over nagedacht. Darkseid zou de slechterik zijn geweest. En grote delen van de wereld vernietigen uiteraard.” Maar de film mocht er nooit komen. ”Ik kreeg de kans om Valkyrie te maken en geloof dat de studio zijn interesse in de film op dat moment verloor. Ik denk dat het niet hun schuld is, maar ook niet de mijne. Het liep gewoon met een sisser af.”

Zijn eigen visie op Zack Snyders Man of Steel heeft Singer ook. ”Ik vind de manier waarop ze de wereld opbouwen, en de schaalgrootte van die film indrukwekkend. Ik vind dat moeilijk. Ik ben geen criticus en ik vind dat het raar is als de ene regisseur over een andere praat,” vertelde Singer. ”Ik weet hoe moeilijk het is en film te maken, en vooral dit soort film. Nog sterker: een Superman film. Er zat zoveel indrukwekkends in die film. Er waren zaken die ik anders gedaan zou hebben, omdat ik anders naar het personage kijk. Denk dus niet dat ik de film niet leuk vond.”

Tot slot ging Singer nog in op de reden waarom hij Henry Cavill niet castte in de film. ”Ik ken Henry. We waren jaren geleden bevriend. Gek genoeg was de reden dat ik hem niet castte, omdat ik een vervolg op Christopher Reeve maakte en ik wilde iemand die Reeve beter kon belichamen.”



NieuwsFilm

meest populair