'The Hunger Games: Mockingjay' niet vertraagd door overlijden Philip Seymour Hoffman

Hij had zijn scènes bijna allemaal al opgenomen.

Gisteren werd plotseling bekendgemaakt dat Philip Seymour Hoffman dood gevonden was in zijn appartement in Manhattan. Zijn schokkende overlijden roept natuurlijk vragen op over de films waarin hij te zien is. Zo ook over The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 en Part 2.

In een statement heeft Lionsgate laten weten dat de films niet vertraagd zijn door het overlijden van Hoffman. Hij speelt in de films gamemaster Plutarch Heavensbee, en blijkt het grootste deel van zijn scènes al opgenomen te hebben. Sterker nog: hij had nog maar zeven opnamedagen te gaan voor Mockingjay – Part 2.

De opnames voor de films begonnen in september en zouden tot mei doorgaan. Beide vervolgen werden tegelijk opgenomen, en daardoor had Hoffman de grootste delen van zijn scènes al opgenomen. In een statement liet Lionsgate het volgende weten.

”Philip Seymour Hoffman was een enorm talent en een van de beste acteurs van onze generatie. We zijn erg blij dat hij onze ‘Hunger Games’ familie aanvulde. Dat we hem verloren in zijn hoogtijdagen is een tragedie en we condoleren zijn familie.”

Hoffman had nog twee andere films afgerond: A Most Wanted Man van Anton Corbijn en God’s Pocket. Verder zou hij de film Ezekiel Moss regisseren, maar dat zal niet doorgaan. Het productiebedrijf achter die film liet weten dat er nog gekeken wordt naar nieuwe stappen.



NieuwsFilm

meest populair