'Toy Story 4' verschijnt in 2017!

En John Lasseter keert terug in de regiestoel.

Al geruime tijd werd er gesproken over een nieuwe deel in de Toy Story-franchise. Deze geruchten zijn nu een halt toegeroepen door Bob Iger. De grote Disney baas onthulde namelijk dat Toy Story 4 op 16 juni 2017 in de bioscoop zal verschijnen. Pixar-grootheid John Lasseter keert terug als regisseur.

Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor investeerders in Walt Disney. En niet veel later verschijn de onderstaande tweet:


In een statement liet Lasseter weten: "We houden zoveel van de personages; ze zijn als familie. We willen niets met hen doen tenzij het beter is dan wat we eerder hebben gedaan. Toy Story 3 eindigde het verhaal van Woody en Buzz met Andy zo perfect, dat we lange tijd niet eens gesproken hebben over nieuwe Toy Story-film. Maar toen Andrew, Pete, Lee en ik met dit nieuwe idee kwamen, kon ik mijn gedachten erover niet loslaten. Ik vond het zo fantastisch en ik wist dat we de film moesten gaan maken. En ik wilde de film ook zelf regisseren."

Verder is er weinig onthuld. Acteur Tim Allen (Buzz Lightyear) liet overigens vlak na het derde deel al doorschemeren dat hij voor een vierde deel had getekend. Het mag aangenomen worden dat de rest van de stemmencast ook terugkeert, met namen als Tom Hanks (Woody) en Joan Cusack (Jessie) voorop.

Lasseter regisseerde eerder Toy Story (1995) en Toy Story 2 (1999). Zijn collega Lee Unkrich nam Toy Story 3 (2010) voor zijn rekening, het veruit succesvolste deel uit de reeks en gelijk ook de financieel succesvolste Pixar-film ooit gemaakt.

Voor het 2017 is krijgen we eerst nog de Pixar-films Inside Out (22 juli 2015), The Good Dinosaur (25 november 2015) en Finding Dory (28 juni 2016).



NieuwsFilm

meest populair