'RED'-regisseur Robert Schwentke voor sequel 'Divergent'

De sequel 'Insurgent' staat al in de startblokken.

Ondanks dat de film Divergent pas eind maart in de bioscoop draait, is filmstudio Summit Entertainment al druk bezig met het vervolg dat gepland staat voor 20 maart 2015. Enige tijd geleden werd al bekend dat Limitless-regisseur Neil Burger niet zou terugkeren voor de sequel Insurgent.

Volgens THR heeft Robert Schwentke nu getekend voor de regie van de film. Hij is bekend van de succesfilm RED (2010) en de flop R.I.P.D. (2013). Overigens is ook het derde deel Allegiant al gepland. Het afsluitende deel staat in de boeken voor 18 maart 2016.

Met rollen voor Shailene Woodley, Theo James, Maggie Q, Mekhi Pfeiffer en Kate Winslet gaat het aftrappende deel Divergent op 27 maart in première. Hieronder de trailer:


Divergent speelt zich af in het futuristische Chicago. Tris (Woodley) is een van de vele tieners die op haar zestiende één van de vijf facties moet kiezen waarin de stad verdeeld is: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inwijding die het uiterste van haar vraagt.

NieuwsFilm

meest populair