Algemeen

‘True Detective’-regisseur Cary Fukunaga snel aan de slag met 'It'

De Stephen King verfilming staat nog steeds in de planning.

door Jan-Peter Rook op 13.02.2014 om 14:06 in Algemeen
Na films als Sin Nombre en Jane Eyre is het duidelijk dat regisseur Cary Fukunaga talent heeft, maar jammer genoeg zijn dit dermate kleine films dat hij lang niet bij iedereen op de radar verscheen. Maar nu werkt hij mee aan de serie True Detective, een van de grootste tv-hypes van het moment, en plotseling houdt iedereen Fukunaga's acties nauwlettend in de gaten.

Momenteel is hij bezig met Beasts of No Nation, een kleinschalige film met Idris Elba. Hierna zal Fukunaga zich volgens Dan Lin mogelijk gaan richten op de nieuwe verfilming van Stephen Kings It. Lin zei het volgende:

"Cary Fukunaga gaat Stephen Kings It voor me schrijven en regisseren. Ik ben zeer enthousiast en hoop dat dit zijn volgende project wordt zodra hij uit Afrika terugkeert. Wat hij gedaan heeft met True Detective is geweldig, een geweldig voorbeeld voor Stephen Kings It. Ik kan niet wachten."

Een belofte van 28 jaar terug zorgt ervoor dat zeven volwassenen wederom samenkomen in Derry, waar zij als tieners vochten tegen een kwaadaardig monster dat zich voedde met kinderen. Ze weten niet zeker of ze hem destijds voorgoed hadden verslagen en nemen zich voor terug te keren voor het geval dat het monster ooit weer op komt dagen. Dan worden er ineens weer kinderen vermoord en is de groep genoodzaakt het nogmaals tegen het monster op te nemen.

In 2012 werd nog gezegd dat er niet één, maar twee films zullen worden gemaakt. Het is niet bekend of hier nog steeds sprake van is.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

Hoewel Tim Curry echt geweldig was (het zal lastig zijn hem te overtreffen), valt er nog veel te verbeteren aan de verfilming van It. Voor de verandering dus eens een remake die ik van harte toejuich! Alleen het controversiële einde zal wel veranderd worden, maar daar kan ik mee leven.

Frietgezicht

Avatar

Deze film(serie) vaak gezien vroeger en vond ik best eng maar nu is de film amper de moeite waard met zulke special effects en acteer-prestaties enz. Idd alleen Curry is nog steeds een topper

dlippold

Avatar

Ik kon amper slapen als kind, maar nu is het idd de moeite niet meer waard. Erg benieuwd wat ze er van gaan maken.. Leuk!!

Tim Curry zien we tegenwoordig veel te weinig helaas..

M0vieFreak

Avatar

Ik ben hier benieuwd naar, hopelijk komt het zo snel mogelijk.

geertvdheide

Avatar

Timothy "Hoewel Tim Curry echt geweldig was (het zal lastig zijn hem te overtreffen), valt er nog veel te verbeteren aan de verfilming van It. Voor de verandering dus eens een remake die ik van harte toejuich! Alleen het controversiële einde zal wel veranderd worden, maar daar kan ik mee leven."

Helemaal mee eens. Niet alleen de special effects zijn verouderd, ook de algehele kwaliteit liet wat te wensen over (zoals voor vele King-verfilmingen geldt). Ik hoor goede dingen over True Detective (ga er binnenkort induiken), en deze regisseur kan best een goede keuze zijn. Hij is niet iemand die zich overgeeft aan louter spektakel en cheap scares, maar die karakters centraal stelt. Wat de originele film al heel aardig deed, was werken met de verbeelding van de kijker. Pas richting het einde werd het meer visueel en ik hoop dat een remake dit nog sterker weet te bereiken. Ben benieuwd!

Steve-O

Avatar

True Detective is echt top! :W Ben benieuwd wat Fukunaga hiervan gaat bakken.

Gigan72

Avatar

dlippold "
Tim Curry zien we tegenwoordig veel te weinig helaas.."


Ik zag hem laats nog in de serie Criminal Minds als een creepy badguy
Tim is echt top en erg ondergewaardeerd hij verdient veel beter.

Jonathancrane

Avatar

Zolang we maar een windows 95 achtige spin te zien krijgen, ben ik blij :P

Spider-fan

Avatar

Ze zullen het nooit in één film krijgen als ze het getrouw doen. Misschien in twee films, maar gaan mensen naar twee films van hetzelfde boek als het geen onderdeel van een langere serie is zoals Potter of Twilight...

Grappig dat de mini-serie ondanks zijn gebreken en zichtbaar lage budget toch altijd als erg goed gezien wordt. Vooral een verdienste van de acteurs volgens mij.

Moviemagic

Avatar

It was erg leuk vroeger. Jonathan Brandis deed het goed, maar die heeft in 2003 zelfmoord gepleegd. John Ritter ook gestorven in 2003. Een hele jonge Seth Green. Richard Masur. Er waren er nog meer (naast Tim Curry) maar deze kwamen als eerste boven. Het was een sterke cast.

Hopelijk volgen ze nu iets meer de lijnen van het boek, maar ben zeer benieuwd of ze opnieuw een diepe indruk achter kunnen laten.

benjamin

Avatar

Spider-fan "Ze zullen het nooit in één film krijgen als ze het getrouw doen. Misschien in twee films, maar gaan mensen naar twee films van hetzelfde boek als het geen onderdeel van een langere serie is zoals Potter of Twilight..."


Ik weet ook niet hoe dat zou werken voor een horrorprent om zo de sfeer te breken voor een opsplitsing: of je zou bijna eerst de kindjes in deel één en dan de volwassenen moeten doen.

Miniserie vond ik trouwens absoluut tegenvallen, dat was gewoon niet eng en dat terwijl het boek lezen al akelig was.

Spider-fan

Avatar

Twilight of Potter zijn geen horrorfilms, maar fantasy. Ik denk dat een horrorfilm veel sterker dan fantasy hangt aan spanningsopbouw, misschien dat daarom de mini-series van King ook zelden eng zijn; die spanning wordt steeds onderbroken door duidelijk ingebouwde reclame-breaks of het einde van een aflevering. Bij een serie als The Stand, die meer (dark) fantasy is, is het al minder een probleem.

Ik vermoed dat ze daarom wellicht toch eerder voor één lange film gaan. Maar die zou dan toch minimaal drie uur moeten duren, en dat is een speeltijd die voor een horrorfilm zelden uitgetrokken wordt. Hoewel je wellicht King Kong als horrorfilm zou kunnen aanduiden - maar dat is zeker geen pure horror, er zit ook sterk een element van avonturenfilm in.

Eén van de scènes in het boek die me het meest is bijgebleven is iets met een mummie op het ijs. En ook iets over een grote vogel. Maar toch alweer een tijd geleden dat ik het gelezen heb.

Frietgezicht

Avatar

Spider-fan "

Ik vermoed dat ze daarom wellicht toch eerder voor één lange film gaan. Maar die zou dan toch minimaal drie uur moeten duren, en dat is een speeltijd die voor een horrorfilm zelden uitgetrokken wordt. Hoewel je wellicht King Kong als horrorfilm zou kunnen aanduiden - maar dat is zeker geen pure horror, er zit ook sterk een element van avonturenfilm "


Haha. King Kong horror? Dan zijn films als Godzilla, Pacific Rim, Jurassic Park en alles met Sarah Jessica Parker erin ook allemaal horror-films!

Spider-fan

Avatar

Frietgezicht "Haha. King Kong horror? Dan zijn films als Godzilla, Pacific Rim, Jurassic Park en alles met Sarah Jessica Parker erin ook allemaal horror-films!"


Toch werd dat in de tijd van het origineel echt zo gezien. Hij staat zelfs op IMDb in de lijst met beste horrorfilms ooit.

Sommigen maken onderscheid door het monsterfilms te noemen. Net als Jaws. (En alles met Sarah Jessica Parker natuurlijk.)

Gigan72

Avatar

Spider-fan "Toch werd dat in de tijd van het origineel echt zo gezien. Hij staat zelfs op IMDb in de lijst met beste horrorfilms ooit. "


Toen die tijd (de jaren 30) zag men die film als een horror film dat klopt maar nu niet meer.
Nu valt het onder monster/kaiju films.

Spider-fan

Avatar

Ja, op zich is het ook vreemd om King Kong horror te noemen. Want de oude King Kong is ook een avonturenfilm voor een groot deel. Waarschijnlijk vond men het idee van zo'n grote aap toch griezelig ofzo.

In principe is het idee van 'het monster en het meisje' ook iets dat veel terug komt in horrorfilms. Phantom of the Opera bijvoorbeeld, of Hunckback of the Notre Dame.
Het kan dat men King Kong daarmee vergeleek.

Gigan72

Avatar

In de jaren 30 hadden ze een film als King Kong nooit gezien en voor die tijd kon die best eng zijn voor een aantal mensen dus van daar horror

Want er worden wel mensen opgegeten door dino.s in de film en kong zelf gooit ook met mensen.

Spider-fan

Avatar

Ja, hij is best gewelddadig. Zeker als je nooit zoiets gezien hebt.

Maar 'apen-horror' is toch een legitiem soort genre: http://travsd.wordpress.com/2012/10/04/the-best-ape-related-horror-films-of-all-time/

Ook zie je het in wat modernere horrorfilms nog wel. Bijvoorbeeld 'Link'. En er zit een chimpansee in Argento's 'Phenomena', al is het daar een 'good guy'. In Argento's 'Mother of Tears' zit ook een akelig aapje.
En Romero's 'Monkey Shines'.

Mensen vinden apen toch een beetje eng schijnbaar.

Gigan72

Avatar

Spider-fan "Ja, hij is best gewelddadig. Zeker als je nooit zoiets gezien hebt.

Maar 'apen-horror' is toch een legitiem soort genre: http://travsd.wordpress.com/2012/10/04/the-best-ape-related-horror-films-of-all-time/

Ook zie je het in wat modernere horrorfilms nog wel. Bijvoorbeeld 'Link'. En er zit een chimpansee in Argento's 'Phenomena', al is het daar een 'good guy'. Ín Argento's 'Mother of Tears' zit ook een akelig aapje.
En Romero's 'Monkey Shines'.

Mensen vinden apen toch een beetje eng schijnbaar."


Ja denk het ook.

leuk linkje die kon ik nog niet thx

KingKong22

Avatar

Off topic- deze website heeft echt vervelende advertenties af en toe

Hoop dat Tim Curry weer It speelt , de rest mag rustig ge-remaked worden, al kan ik rustig lange films kijken, "It" begint me toch te vervelen na een tijdje en moet ik doorspoelen naar het einde... wat een schande is om te doen als film-fan... haha

martin82

Avatar

Het sterke aan It vond ik (naast de clown) het verhaal zelf, de opbouw van elk van de characters en hoe het allemaal samenkomt.

Moviemagic

Avatar

KingKong22 "Off topic- deze website heeft echt vervelende advertenties af en toe"


Ik heb Firefox en ADBLOCK Plus. Dan is er geen probleem.

Spider-fan

Avatar

Ik herinner me dat er naast It in het boek nog een tweede wezen zat. Ik ben de naam vergeten, maar het manifesteerde zich als een grote schildpad meen ik. Ik ben alleen vergeten wat ie met It te maken had. Weet iemand hier het nog?

Dat is ook iets wat in de serie niet aan de orde kwam.

Nevermind. Ik heb het al gevonden. http://stephenking.wikia.com/wiki/Maturin

Toch snap je dan wel dat ze moeite hebben met de Dark Tower te verfilmen. Het hangt ook weer samen met al die andere verhalen, hoe breng je dat in een film goed over.

NieuwsFilm

meest populair