‘True Detective’-regisseur Cary Fukunaga snel aan de slag met 'It'

De Stephen King verfilming staat nog steeds in de planning.

Na films als Sin Nombre en Jane Eyre is het duidelijk dat regisseur Cary Fukunaga talent heeft, maar jammer genoeg zijn dit dermate kleine films dat hij lang niet bij iedereen op de radar verscheen. Maar nu werkt hij mee aan de serie True Detective, een van de grootste tv-hypes van het moment, en plotseling houdt iedereen Fukunaga's acties nauwlettend in de gaten.

Momenteel is hij bezig met Beasts of No Nation, een kleinschalige film met Idris Elba. Hierna zal Fukunaga zich volgens Dan Lin mogelijk gaan richten op de nieuwe verfilming van Stephen Kings It. Lin zei het volgende:

"Cary Fukunaga gaat Stephen Kings It voor me schrijven en regisseren. Ik ben zeer enthousiast en hoop dat dit zijn volgende project wordt zodra hij uit Afrika terugkeert. Wat hij gedaan heeft met True Detective is geweldig, een geweldig voorbeeld voor Stephen Kings It. Ik kan niet wachten."

Een belofte van 28 jaar terug zorgt ervoor dat zeven volwassenen wederom samenkomen in Derry, waar zij als tieners vochten tegen een kwaadaardig monster dat zich voedde met kinderen. Ze weten niet zeker of ze hem destijds voorgoed hadden verslagen en nemen zich voor terug te keren voor het geval dat het monster ooit weer op komt dagen. Dan worden er ineens weer kinderen vermoord en is de groep genoodzaakt het nogmaals tegen het monster op te nemen.

In 2012 werd nog gezegd dat er niet één, maar twee films zullen worden gemaakt. Het is niet bekend of hier nog steeds sprake van is.



NieuwsFilm

meest populair