Paul Verhoeven: nieuwe 'Robocop' tekent armoede Hollywood

Hij is niet te spreken over de film.

Paul Verhoeven, die in 1987 in Hollywood doorbrak met de satirische film RoboCop, is niet te spreken over de remake van regisseur José Padilha. In een interview met het AD vertelde hij dat het project ”toch een teken van de creatieve armoede in Hollywood” is.

Toen Verhoeven de film in 1987 uitbracht, was die een commercieel succes. Ook critici prezen de film, vooral om zijn satire van de Amerikaanse samenleving. De film toont hoe politieagent Alex Murphy neergeschoten wordt, en door het bedrijf OmniCorp verandert in een half-mens, half-cyborg.

Twee jaar geleden werd er van een andere film van Verhoeven een remake gemaakt, Total Recall. Die remake flopte bij het grote publiek, en haalde het niet bij het origineel van Verhoeven.

Om die reden staat Verhoeven dan ook niet te popelen om de nieuwe RoboCop te kijken. ”Het is toch een teken van de creatieve armoede dat Hollywood voor dergelijke projecten kiest,” vertelde hij. Verhoeven hoopt dan ook dat de studio’s na de matige filmzomer van 2013 meer lef tonen. ”Vorig jaar kende de Amerikaanse filmindustrie een matige zomer. Een stuk of zeven grote publieksfilms behaalden tegenvallende resultaten. Ik hoop dat dit de filmmaatschappijen aan het denken zet. En dat zij iets meer lef vertonen in het kiezen van projecten.”

Lees hier onze recensie van RoboCop. De film draait vanaf vandaag in de bioscopen.


NieuwsFilm

meest populair