Will en Jaden Smith winnen meeste Razzies

Ook Movie 43 heeft de twijfelachtige eer te winnen.

In januari werd bekend gemaakt dat Adam Sandler maar liefst achtmaal genomineerd was voor de Razzie Awards. Die zijn gisterenavond uitgereikt, en bijzonder genoeg mocht Sandler geen enkele Razzie mee naar huis nemen. In plaats daarvan wonnen Will en Jaden Smith de meeste prijzen.

Het vader-zoon duo won drie awards voor After Earth. De vijftienjarige Jaden won het beeldje voor de slechtste acteur en zijn beroemde vader voor de slechtste mannelijke bijrol. Ook wonnen ze de Razzie voor het slechtste filmduo.

”Het is een oude Hollywoodtraditie dat een ster probeert van zijn familieleden ook een ster te maken. Soms werkt dat en soms ook niet,” vertelde Razzies-oprichter John Wilson over de prijzen voor Will en Jaden Smith.

Ook Movie 43 viel flink in de prijzen. De comedy, waarin een ensemble cast de hoofdrollen speelt – bestaande uit o.a. Richard Gere, Kate Winslet, Hugh Jackman en Halle Berry – werd benoemd tot de slechtste film. Naast die Razzie, won de film ook voor het slechtste scenario (geschreven door 19 mensen) en slechtste regie (13 mensen). Wilson aan het woord: ”De film is smakeloos, dom, beledigend en seksistisch.”

De Razzie voor de slechtste actrice ging naar Tyler Perry, die in A Madea Christmas speelde. Verder won Kim Kardashian de award voor de slechtste vrouwelijke bijrol in Tyler Perry’s Temptation. De film The Lone Ranger had de twijfelachtige eer tot de slechtste remake of vervolgfilm benoemd te worden.



NieuwsFilm

meest populair