Marc Webb stelt ons gerust: 'The Amazing Spider-Man 2' wordt geen 'Spider-Man 3'

Van de drie grote villains is er één slechts heel kort te zien.

Volgende maand gaat de tweede Spider-Man-film van regisseur Marc Webb in première. De beelden uit The Amazing Spider-Man 2 doen veel denken aan Sam Raimi's bekritiseerde derde Spider-Man-film, die vol zat met villains. Regisseur Webb gaf tijdens een bijeenkomst een reactie op de vergelijking met Spider-Man 3 (2007).

"Ik omarm het spektakel," aldus Webb over de grootsere benadering in zijn tweede Spider-Man-film. "Al tijdens de post-productiefase van The Amazing Spider-Man kwam ik erachter dat ik me niet wil laten beperken. Ik wil dat de sequel fantastisch, groots en een belevenis wordt. Ik wil het gevoel meegeven dat je als kind hebt als je de comics leest."

Hij ging ook in op de heersende twijfels over de vele slechteriken in TASM2. Webb: "Uiteraard zijn we bekend met klachten. We hebben echter veel aandacht besteed om de verhaallijnen op elkaar aan te laten sluiten. Ook is het van groot belang dat we obstakels creëren die het Peter Parker moeilijk maken."

Hij voegde hieraan toe dat Paul Giamati's Rhino slechts vier minuten te zien is in The Amazing Spider-Man 2. De andere villains zijn Electro (Jamie Foxx) en Green Goblin (Dane DeHaan) en de superheldensequel draait vanaf 24 april in de Nederlandse (3D) bioscoop.

Hieronder de featurette "Becoming Peter Parker" en een nieuwe poster.




NieuwsFilm

meest populair