Producenten over 'Venom' en 'Sinister Six'

Het worden personagegedreven films.

Over een paar weken wordt The Amazing Spider-Man 2 uitgebracht en dat zal niet bepaald de laatste film zijn in de franchise. Niet alleen komen op die film nog twee vervolgen uit, ook volgen er nog twee spin-off films. Deze handelen over de anti-held Venom en over het slechterikencollectief Sinister Six.

In een gesprek met SFX gingen de producenten van die twee spin-offs in op wat we mogen verwachten. ”Natuurlijk moet er gekeken worden naar de traditionele helden / slechteriken dynamiek,” vertelde producent Matt Tolmach. ”Tegelijk is het een geweldige uitdaging omdat een aantal van de beste personages slechteriken zijn. Het is geweldig om ze op een bepaalde manier neer te zetten. Mensen houden van die slechte personages als het goede slechte personages zijn en houden ervan naar ze te kijken. En niemand is volledig goed of slecht. Dus waar we met dat verhaal stranden, dat is een geweldige uitdaging en we vinden het geweldig om te denken over wat je ermee kunt doen.

Ook producent Avi Ara wilde ingaan op het verhaal. ”Bij Marvel is het zo dat slechteriken slachtoffers van de omstandigheden zijn. Niemand wordt slecht geboren. Het zijn complexe personages en in de filmwereld kun je daarmee spelen. Het Spider-Man universum heeft geweldige slechteriken. Zij vertegenwoordigen een andere kant van de verkeerd begrepen groep mensen en sommigen van hen zijn slecht geworden.”

Vervolgens ging hij in op Venom. ”Een van hen is Venom, een fenomenaal personage. Hij haatte maar één man – Spider-Man. Hij was niet inherent slecht. De vraag is of hij ook goed kan zijn. Zoals je weet, werd Venom ook wel de dodelijke verdediger van de onschuldigen genoemd. Hij is geweldig en neemt het bijvoorbeeld op voor daklozen. Het is dus vooral de bedoeling om te kijken hoe de slechteriken zo zijn geworden.”

Alex Kurtzman, Roberto Orci en Ed Solomon schrijven op dit moment het scenario van de Venom spino-off. Kurtzman zal die film regisseren. Verder schrijft Drew Goddard op dit moment aan het scenario van The Sinister Six, een film die hij ook zal regisseren.



NieuwsFilm

meest populair