Kevin Feige over magie in 'Doctor Strange'

De film komt er op z'n vroegst over drie of vier jaar.

Ondanks dat het nog niet officieel is, lijkt het praktisch een zekerheid dat Doctor Strange in Marvels Phase Three of Four een eigen film krijgt. Kevin Feige heeft het personage al zo vaak genoemd, en ging tijdens een recent interview weer in op zijn favoriete Marvel-personage. Allereerst vertelde hij over de mogelijke releasedatum van de film.

”We zitten nu in 2014. Het wordt tijd. Het wordt tijd. Ik zou verbaasd zijn als de film de komende twee of drie jaar uitkomt,” vertelde hij. ”Misschien over drie of vier jaar, ja, we zullen zien. Maar, ik zou het graag willen laten gebeuren. Net als toen met Vin Diesel, ik vind het geweldig als iets ook echt lukt, en dan kunnen we het erover hebben over wat het precies wordt. Tegenover al die geruchten over wat het kan zijn, of zou moeten zijn, of nog niet is.”

Wat Doctor Strange verder moeilijk maakt, is de hoeveelheid magie die er een rol in speelt. Feige had daar ook nog het nodige over te vertellen. ”Je krijgt dat niet in Harry Potter, maar als een wetenschap naar Zweinstein zou gaan, zou hij uitzoeken hoe veel van die magie precies werkt.”

”In Doctor Strange gaan we daar niet veel tijd in steken, maar wel een beetje. En vooral voor zijn personage, dat van een man van de wetenschap overgaat naar een man van geloof en beide werelden overstijgt. En soms moet er geen antwoord zijn! Soms zal hij een antwoord zoeken – ‘Hoe kan dit gebeuren!?’ – en soms ook niet.”

Dus volgens Feige moet magie op een realistische manier in het Marvel universum ingepast worden, zoals tot nu toe bij de meeste Marvel-films gedaan wordt. Straks wordt dat ook interessant in Avengers: Age of Ultron, waar Elizabeth Olsen de Scarlet Witch in speelt. Waarschijnlijk zet haar rol een precedent voor andere magische Marvel-films om zich op te baseren.

Tot slot had Feige nog een interessante vergelijking voor Doctor Strange: ”Hij heeft een DItko/Kubrick/Miyazaki/The Matrix mind-trip nodig!”



NieuwsFilm

meest populair