'Freddie Mercury' biopic verliest zijn regisseur

Het project moet haast wel vervloekt zijn!

Het begint er steeds meer op te lijken dat de geplande Freddie Mercury-film er niet gaat komen. Jarenlang was Sacha Baron Cohen aan het project verbonden als hoofdrolspeler en een tijdje zelfs Tom Hooper als mogelijke regisseur. Vervolgens vertrok Baron Cohen en werd het project gecanceld.

Toen bleek dat de Queen-bandleden hun oog hadden laten vallen op Ben Whishaw voor de hoofdrol, en hij tekende na een tijdje ook daadwerkelijk. Tegelijk werd Dexter Fletcher aangetrokken als regisseur. Nu heeft Fletcher laten weten te stoppen met werk aan het project. Ook hij vertrekt wegens creatieve verschillen met de bandleden.

Zo begint het er aardig op te lijken dat het project vervloekt is. Producent Graham King heeft er echter wel het geld voor en ook al een distributiedeal met Sony, dus men wil de film wel graag maken.

Potentieel problematisch is wel dat als het project niet snel gemaakt wordt, de rol van Whishaw in het project in de problemen komt. Hij heeft namelijk getekend voor Bond 24 en zal binnenkort met de opnames van die film van start gaan. Dan moet er nog een paar jaar gewacht worden op de film over de Queen bandleider.



NieuwsFilm

meest populair