Philippa Boyens over 'The Hobbit: There and Back Again'

De film is nog niet af, maar ze heeft wel al een paar kleine dingen te vertellen.

In gesprek met Empire Magazine ging Philippa Boyens, een van de co-schrijvers en producenten van de Hobbit-trilogie, in op het sluitstuk. En wat blijkt? Er wordt nog hard gewerkt aan de film. ”Ik kan zeggen dat de derde film op dit moment niet bestaat,” begon ze haar verhaal.

”Pete is nog druk bezig met de editing. Als een entiteit, komt het samen. Hoewel, dat is niet waar. We hebben een ruwe versie, om ’t zo te noemen, van de vorm van de film en het acteerwerk. Ik kijk ernaar uit, omdat een van de verhaallijnen waar ik erg om geef die van Thorin is.”

Vervolgens ging Boyens in op de cliffhanger van The Desolation of Smaug. Ze vertelt dat het moment waarop de film eindigde de ”meest logische optie was.” Vooral ”als je je bedenkt wat er daarna gebeurt en wat er nog komen moet. Niet alleen dat, je gaat ook nog over in de toon van de derde film, die erg verschilt van wat we al gezien hebben. We bewegen naar de wereld van Midden-Aarde zoals we die in Lord of the Rings kennen. Er gebeuren flink wat duistere zaken.”

De rol van Richard Armitage is in haar ogen geweldig. ”Vooral als Thorin gek wordt,” vertelde ze. Dat de dwergen aan het einde van Desolation opgesplitst zijn, heeft daar ook iets mee te maken. ”We wilden dat een aantal dwergen begrepen wat er in die vuurstorm gebeurde, die holocaust die op Lake-town neerdaalt. Bofur krijgt een grotere rol in de derde film, vooral als zich er een scheuring tussen de dwergen opent.”

The Hobbit: There and Back Again gaat op 17 december in première.



NieuwsFilm

meest populair