Poll

POLL: Meest en minst favoriete films met Arnold Schwarzenegger

Vel je oordeel over de films van misschien wel de grootste actieheld ooit!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot op 30.03.2014 om 20:09 in Poll
Dit weekend is in de States het toch erg matig ontvangen Sabotage in première gegaan. De keiharde actiefilm van regisseur David Ayer (End of Watch, 2012) is voor acteur Arnold Schwarzenegger één van de vele (geplande) titels sinds zijn comeback. Vanwege het gouverneurschap in Californië was de bekende actieheld in de '00 amper te zien op het witte doek. In de twintig jaar daarvoor leverde hij een waslijst met bekende en goed scorende actiefilms en komedies af.

In onderstaande POLLs kijken we terug op zijn "oude" én zijn nieuwste films, uiteraard met de vragen: wat zijn jouw meest én minst favoriete films van de "Austrian Oak"?

Wat weetjes vooraf!
- Schwarzenegger won een Golden Globe voor 'Beste debuut' in Stay Hungry (1976), maar ook een Razzie Award voor 'Worst Razzie Loser of Our First 25 Years' in 2005.
- De best scorende film met Schwarzenegger op Rotten Tomatoes is The Terminator (1984) met 100% (47 reviews)
- De slechtst scorende films met Schwarzenegger op Rotten Tomatoes zijn The Villain (1979) met 0% (7 reviews) en End of Days (1999) met 11% (99 reviews).
- Hoogste wereldwijde Box Office opbrengst voor een film met Schwarzenegger is Terminator 2: Judgment Day (1991) met $519,8 miljoen.
- Schwarzeneggers aankomende projecten zijn Sabotage (15 mei 2014), The Expendables 3 (14 augustus), Maggie (2014), Terminator: Genesis (16 juli 2015), Triplets (?) en The Legend of Conan (?).

Opmerkingen!
Er wordt dus gevraagd naar jouw meest en minst favoriete film met Schwarzenegger. Tevens starten de POLLs over de "oude" films vanaf zijn échte doorbraakfilm Conan the Barbarian uit 1982.

De POLLs over zijn NIEUWSTE FILMS:De POLLs over zijn OUDE FILMS:23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Angelater

Avatar

- The Last Stand........... - The Expendables 2
- Last Action Hero......... - Kan ik niet kiezen :N

Bluemeister

Avatar

Predator, Total Recall en Commando zijn echt fantastisch!

Pete_027

Avatar

Meest favoriete 'nieuwe' film: The Last Stand. Het lokale verhaal in de film was goed, maar de villain was een miscast en het gehele politie gebeuren daarbij was te overdreven en over-the-top. Hadden ze dat op een andere manier gedaan, bijvoorbeeld zoals in Dirty Harry(jaren 70 style) dan was het een goede film geweest.

Minst favoriet 'nieuwe' film: The Expendables. Zijn kortste rol tot nu toe maar niet echt slecht.

Minst favoriete 'oude' film: Hier komen naar mijn mening maar 3 films voor in aanmerking. Namelijk Junior, Jingle All the Way en Batman & Robin. Ik heb gekozen voor Batman & Robin, die films was zelfs destijds al superslecht. Het salaris van 35miljoen zou ook wel hebben meegespeeld om voor de rol te kiezen:P Junior heb ik nog nooit volledig gezien, kon het in de meeste gevallen niet meer aanzien:D Voor Jingle All the Way heb ik nog wel een zwak, vond het destijds wel een goede film en het is een van de laatste films met wijlen Phil Hartman.

Meest favoriete 'oude' film: Moeilijke keuze aangezien ik bijna alles tot en met Eraser(zijn laatste goede film, hierna is het alleen maar minder geworden) wel goed vind. Gekozen voor Terminator 2. Verder: Predator, Total Recall, Terminator en Red Heat T+)

Zoals gezegd vind ik Eraser zijn laatste grote film. Hierna had hij, volgens mij, ook zijn operatie en is het alleen maar minder geworden. De nieuwe films zijn meestal over-the-top. We zullen het nooit weten maar ben wel benieuwd hoe End of Days zou zijn geweest als Clive Barker deze had geregisseerdSmiley face

jaime91

Avatar

Jouw MEEST favoriete "nieuwe" film met Arnold Schwarzenegger?
Ik vind eigenlijk dat The Expendables 1 en 2 er niet tussen horen te staan. In deel 1 heeft ie maar een cameo van een paar seconde, en in deel 2 mag hij dan wel wat meer doen, maar ook daar heeft ie maar een bijrol. Dus daarom gaat mijn keuze tussen Escape Plan en The Last Stand. En hier kies ik voor The Last Stand.

Jouw MINST favoriete "nieuwe" film met Arnold Schwarzenegger?
En dan is deze keuze natuurlijk heel makkelijk gemaakt. Escape Plan. Nu vond ik die film niet echt slecht, ik had alleen een actiefilm verwacht, wat logisch is als je 2 van de grootste actiesterren naast elkaar cast. In plaats daarvan speelde Sly en Arnie 2 mannen die het meer van hun hersenen en slimheid dan van hun spierballen moeten hebben. Dat vond ik best een tegenvaller.

Jouw MEEST favoriete "oude" film met Arnold Schwarzenegger?
Ook deze keuze vind ik gemakkelijk. Arnold heeft in zijn carrière in wat fantastische actiefilms gespeeld. Mijn favorieten zijn Predator,The Terminator,Conan The Barbarian, Totall Recall en Commando. En zelfs Eraser, True Lies en Terminator 3 vind ik nog best aardige actiefilms. En Twins blijft zijn leukste komedie. Maar natuurlijk kies ik voor Terminator 2. Een van de beste actiefilms aller tijden!

Jouw MINST favoriete "oude" film met Arnold Schwarzenegger?
Nu zou ik heel voorspelbaar voor Batman & Robin kunnen gaan maar dat ga ik niet doen. Daarin speelt hij wel een grote rol, maar ik ga voor een film waarin hij opnieuw de hoofdrol speelde en dat is The 6th Day. Ik heb die film ergens op VHS liggen, 1x bekeken en nadat de eindcredits eindelijk over mijn scherm rolde wist ik 1 ding zeker, deze film hoef ik never nooit meer te zien. Wat een vreselijke film.

Bluemeister

Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=pDxn0Xfqkgw

Deze is echt fantastisch!

shellghost

Avatar

Vind persoonlijk Jingle all the way echt een draak van een film...
Nog erger dan zijn rol als Mr Freeze...

SunChaser

Avatar

End of days, wat n klotefilm

monkeybeer

Avatar

Arnold zat toch voor 10 seconden in The Expendables 1? :p

SciFiFanaat

Avatar

Meest favoriete nieuwe film: Niet gestemd, allen van een zeer bedenkelijk niveau met als dieptepunt Escape Plan. Escape Plan had zo leuk kunnen zijn met de 2 iconische actiesterren maar is humorloos, bevat geen enkele spanning en plotgaten zo lachwekkend groot dat ie toch wel grappig is maar om de verkeerde redenen.

Meest favoriete oude film: The Terminator.
Minst favoriete oude film: Terminator 3, niet zozeer zijn slechtste maar buiten het verassende einde kompleet overbodig en Arnie als goede terminator werkt maar 1 keer.

Infje

Avatar

De beste man heeft een aantal iconische films op zijn naam staan waardoor het heel moeilijk kiezen wordt. Ik bedoel, Predator, Conan, Total Recall, Terminator, Twins, etc. Uiteindelijk voor Terminator 2 als beste film gekozen.

Helaas zaten er ook bagger films tussen en de ergste is toch wel Hercules in New York. Gaat nergens over.

Zijn comeback valt mij alles mee. The Last Stand vond ik zeer vermakelijk en Escape Plan ook. Ik kies The Last Stand als beste. Als minste The Expendables (ook al was het een cameo). Die film kon mij niet beroeren en die cameo scene was erg slecht gedaan.

Jaymson

Avatar

Hercules in New York en Junior vond ik echt niks. Predator en Total Recall heb ik tig keer gezien.

Decepticon

Avatar

Voor mij een redelijk makkelijke Poll.

Meest favoriet nieuwe film:
The Expendables, ik vind dat de beste van de 4 te kiezen films en het is echt een briljante cameo van Schwarzenegger, eindelijk 3 iconische actiesterren in 1 scene, dat vind beter dan de rol van Arnold in EX2.

Minst favoriete nieuwe film:
The Last Stand, hoewel ik het zeker wel een leuke en geslaagde film vind, Escape Plan vind ik toch leuker en beter.

Meest favoriete oude film:
Echt een makkie, is voor mij altijd al Predator geweest, wat een geweldige film, die verkies ik altijd boven de Terminator films.
Eraser vind ik ook zijn laatste goede oude film.

Minst favoriete oude film:
Ik kan niet gaan voor Batman & Robin, want die heb ik nooit gezien en zal ik ook nooit kijken, die laatste Batman films intereseren me totaal niet.
Dus ik ga voor Junior, hoewel ik The 6thy Day en Collateral Damage net zo slecht vind. Heb die laatste zelfs nog in de bios gezien, bah ik hoef die films nooit meer te zien.
Jingle All the Way vind ik eigenlijk nog wel leuk. Als je deze laatstgenomende films bekijkt, kan ik niet snappen dat iemand Terminator 3 kiest als minste oude film.
End Of days daarentegen vind weer een hele mooie goede en spannende film.
Ook Around the World in 80 Days vind ik een zeer leuke Jackie Chan film met een heel leuk klein rolletje van Arnold.

Muufley

Avatar

SunChaser "End of days, wat n klotefilm"
Erger als Batman & Robin? Lol.

Ed Crane

Avatar

Uiteraard: een film waar je om kunt lachen en om versteld kunt staan omdat ie zo slecht is (B&R) is altijd nog beter dan een film die gaapsaai is :+

Zelf gekozen voor Terminator 2 als Arnie's beste: Arnolds meest iconische rol is die als Terminator, niemand had beter kunnen zijn in die rol, en T2 is na al die jaren nog altijd de beste actiefilm ooit gemaakt :W

JamesBond

Avatar

Ik heb misschien 5 films met hem gezien... Ik vind hem geen bijzondere acteur...

bramme

Avatar

Mr. Freeze blijft awesome

bobbyz

Avatar

Ongetwijfeld the best " Conan the barbarian "

Blockbuster

Avatar

Groot fan hiero! Heb alles wel een aantal malen gezien, sommige films wel 25x (Terminator reeks). Minst favoriete film kiezen is een hel, dus dan maar die waarin ie het kortst te zien is, dus The Expendables en Around The World In 80 Days. Terminator 2 wint dus ruim de beste film, en terecht. Batman & Robin wint dus de slschtste, maar die is best te doen hoor. Vind die droge Arnie humor wel leuk en zitten goede stunts in. Eigenlijk vind ik al z'n films wel leuk. Ook de comedy's. Die Conan/Red Sonja films zou ik nog als minste bestempelen, omdat het niet mijn type films is. Last Action Hero is een guilty pleasure.

Blockbuster

Avatar

Decepticon "Minst favoriete oude film:
Ik kan niet gaan voor Batman & Robin, want die heb ik nooit gezien en zal ik ook nooit kijken, die laatste Batman films intereseren me totaal niet.
Dus ik ga voor Junior, hoewel ik The 6thy Day en Collateral Damage net zo slecht vind. Heb die laatste zelfs nog in de bios gezien, bah ik hoef die films nooit meer te zien.
Jingle All the Way vind ik eigenlijk nog wel leuk. Als je deze laatstgenomende films bekijkt, kan ik niet snappen dat iemand Terminator 3 kiest als minste oude film.
End Of days daarentegen vind weer een hele mooie goede en spannende film.
Ook Around the World in 80 Days vind ik een zeer leuke Jackie Chan film met een heel leuk klein rolletje van Arnold."


End Of Days is een topper, zeker als je het als horror bekijkt. Bij Jingle All The Way lag ik dubbel. Bij Twins, Kindergarten Cop & Junior trouwens ook. Last Action Hero, True Lies & Eraser moet je ook als comedy bekijken. Red Heat ook wel een beetje, gewoon toffe buddy movie. Commando is zó leuk: zoeken naar de movie mistakes (mss wel honderd). :D

Decepticon

Avatar

Red Sonja kan ik me weinig van herinneren, want die heb al heel lang niet gezien.
Red Sonja en Conan zijn ook mijn soort films niet, maar ik heb laatst die Conan films op tv eens weer gekeken, maar man wat zijn dat slechte films. Dan kijk haast liever Junior nog een keer. :P

Commando blijft een topper vind ik, de tegenhanger van Rambo, is na Predator en Terminator, mijn 3e meest favoriete film. Vorig jaar nog de blu-ray van gekocht.
Raw Deal, The Running Man en Red Heat blijven ook toppers. Ik weet nog dat destijds The Running Man voor het op tv op RTL4 kwam, toen opgenomen en gruwelijk vaak gekeken, hij werd toen ook ongecensureerd uitgezonden.
Raw Deal is een lekkere maffiafilm en Red Heat idd een leuke buddy-copmovie, lachen met Jim Belushi.

nieuwslaatste nieuws

meest populair