Bryan Singer en Simon Kinberg over verhaal 'X-Men: Apocalypse'

Daarnaast noemen ze wat mutanten die terugkeren.

Het duurt nog een paar weken voordat X-Men: Days of Future Past in première gaat (de 15de verschijnt de laatste trailer), maar ondertussen kunnen regisseur Bryan Singer en producent / scenarist Simon Kinberg al vooruit kijken. Ze werken aan een vervolg, Apocalypse, dat in mei 2016 uit moet komen.

Er nog maar weinig over bekend, behalve dat de film enigszins gebaseerd is op de comic Age of Apocalypse uit 1990. Daarin bedenkt de oeroude slechterik Apocalypse een alternatief universum. Nu konden de twee iets meer daarop ingaan.

”De film speelt zich niet noodzakelijkerwijs af in een alternatief universum, maar er zijn misschien wat dingen die verandert worden,” aldus Singer. ”Vanuit een visueel standpunt zal het misschien wel een grotere film zijn dan Days of Future past, omdat het echt een rampenfilm wordt, zoals de titel impliceert,” voegde Kinberg daaraan toe.

Days of Future Past geeft verder al wat hints naar de verhaallijn van Apocalyse. Toch zal het volgens Singer niet zo voelen dat de film als opzet dient voor zijn vervolg. ”Wat het wel doet, is de mogelijkheid van dat vervolg creëren,” vertelde Singer daar nog over. ”Apocalypse gaat over oeroude mutanten. Wat zouden mensen vroeger gedacht hebben dat mutanten zijn? En wat zouden mutanten denken van mensen? Je hebt het over Goden en andere zaken zoals dat. En wat als een mutant heeft overleefd en zijn weg in onze wereld vindt?”

Verder is er nu iets meer bekend over Apocalyse. Rollen worden o.a. gespeeld door James McAvoy (Charles Xavier), Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique) en Nicholas Hoult (Beast). Ook komen andere mutanten zoals Nightcrawler en Gambit mogelijk voor in de film.



NieuwsFilm

meest populair