FilmFacts: 'The Amazing Spider-Man 2'

Alles wat je moet weten over de nieuwe film.

Komende donderdag komt de film The Amazing Spider-Man 2 uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 24 april in première.

The Amazing Spider-Man 2


Duur: 142 minutenGenres Actie, Avontuur, FantasyBudget: 200 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieMarc WebbScenario Alex Kurtzman, Roberto Orci e.a.Andrew Garfield Peter Parker / Spider-ManEmma Stone Gwen StacyJamie Foxx Max Dillon / ElectroDane DeHaan Harry Osborn / Green GoblinPaul Giamatti Aleksei Sytsevich / Rhino
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Het gaat goed met Peter Parker. Er is niets mooiers dan van wolkenkrabber naar wolkenkrabber te slingeren, genietend van zijn geheime leven als de superheld Spider-Man. Tegelijk is er zijn liefje Gwen Stacy; tijd doorbrengen met haar is nog veel leuker. Maar Peters geheime leventje als Spider-Man kent een prijs. Hij moet New York beschermen tegen kwaadaardige schurken die het op de inwoners voorzien hebben. Als Electro opduikt, moet Peter de confrontatie met hem aangaan en komt hij er al snel achter dat Electro veel sterker is. En dan is er nog Peters oude vriend Harry Osborn die terugkeert. Al snel ontdekt Peter dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: OsCorp.

Opbouw filmfranchise

Het succes van The Amazing Spider-Man maakt dat Sony een nieuwe franchise wil opbouwen rond zijn Marvel-personage Spider-Man. Daarom kondigde de studio onlangs aan elk jaar een film in de franchise uit te willen brengen. Voor de komende jaren ligt er al een boel vast in die filmreeks. Zo krijgen we niet alleen nog een derde en een vierde Spider-Man-film, maar ook nog een spin-off over het slechterikensamenwerkingsverband Sinister Six en de legendarische schurk Venom.

Het is nog niet zeker wat al die films ons zullen brengen. Wel weten we dat Andrew Garfield niet zeker is van een terugkeer in een vierde film. En dat de Sinister Six-film een erg menselijk verhaal moet vertellen, dat gaat over verlossing.

Box office voorspelling

De verwachtingen voor The Amazing Spider-Man 2 zijn hooggespannen. De verwachting is dat deze in het openingsweekend in de Verenigde Staten maar liefst 112 miljoen dollar op zal halen. Dat is flink wat meer dan het eerste deel in de franchise, dat haalde in zijn openingsweekend 62 miljoen dollar op.

Verder weten we dat Sony mikt op een opbrengst van één miljard dollar wereldwijd. Of die grens daadwerkelijk behaald wordt is nog niet zeker. Maar, wat we wel al zeker weten, is dat de film internationaal het beste openingsweekend van 2014 beleefde. In 14 landen werd afgelopen weekend zo'n 47 miljoen dollar opgehaald. Het zou dus zomaar kunnen dat die grens van één miljard dollar bereikt wordt.

Eerste reacties

De eerste reacties op The Amazing Spider-Man 2 zijn overwegend positief. Op RottenTomatoes scoort de film op basis van 46 recensies een percentage van 72%. Positief aan de film is bijvoorbeeld dat er emotioneel veel meer op het spel staat. Het verhaal zou verder meeslepender zijn dan in de vorige film het geval was.

Maar ook kritiek is er. Met drie slechteriken (Rhino, Green Goblin en Electro) is het wel heel erg druk. Want er zijn ook nog lijntjes die Peter Parker en zijn relatie met Gwen Stacy volgen. Vooral dat laatste lijntje is volgens critici mooi om te volgen en redt de film, waar deze anders veel te druk geweest zou zijn.

Trivia

Shailene Woodley nam enkele scènes op als de nieuwe Mary-Jane Watson, maar uiteindelijk werden die volledig geschrapt. Of ze in een volgende film terugkeert voor de rol weet ze nog niet. Ze is druk met de Divergent-franchise, waarvoor nog drie nieuwe films gemaakt worden. Dit is de eerste Spider-Man-film die volledig in New York opgenomen is. Daarnaast is het de grootste filmproductie ooit in New York City.

•


•


•



survey solutions



NieuwsFilm

meest populair