Algemeen

X-Men in eind-creditscène 'The Amazing Spider-Man 2'

En Rogue is toch te zien in X-Men: Days of Future Past.

door Bram de Groot op 17.04.2014 om 13:57 in Algemeen
In de comics van Marvel komen helden als Spider-Man, Wolverine en Iron Man elkaar met de regelmatig tegen. In de films zijn ze echter gebonden aan allerlei afspraken tussen filmmaatschappijen. Zo is Sony Pictures eigenaar van Spider-Man, 20th Century Fox van X-Men en The Fantastic Four en zit Marvel Studios zelf op de rechten van o.a. The Avengers. Fox heeft nu bekendgemaakt dat in de eind-credits van Sony's The Amazing Spider-Man 2 hun X-Mannen te zien zijn.

Helaas betreft het nog niet een clip die een cross-over inleidt, aangezien het slechts een scène betreft uit de eerstvolgende X-Men-film X-Men: Days of Future Past. Uiteraard zet dit wel de deur open naar een verdere samenwerking waarbij Spider-Man de wereld van de X-Men binnentreedt, of andersom. Tot op heden werd dit praktisch voor onmogelijk gehouden.

UPDATE: Variety meldt de werkelijke reden achter de clip. Regisseur Webb maakte eerder de film (500) Days Of Summer voor Fox en hij had daarbij de deal dat hij nog een film voor de studio zou maken. Aangezien Sony Pictures Webb wilde voor zowel The Amazing Spider-Man 2 als 3, heeft Fox met Sony de deal gesloten dat zij de crèdit-scene van Days Of Future Past kunnen inpluggen in de tweede Spidey-film.

Fox maakte hiernaast bekend dat we het personage Rogue (Anna Paquin) wel te zien krijgen in Days of Future Past. Eerder meldde regisseur Bryan Singer dat ze uit de film geknipt was.

Vooralsnog zou de X-Men-clip alleen te zien in de Britse bioscopen. Vanaf 24 april draait The Amazing Spider-Man 2 in de Nederlandse (3D) bioscoop en een maand later volgt X-Men: Days of Future Past. Hieronder twee nieuwe featurettes van de X-Men film.17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

De reden van deze after credits staat in de bron (Empire). Waarom zetten jullie dit niet gelijk erbij?

Variety managed to ferret out the real reason for the sting’s presence – a deal between Fox and Sony over Marc Webb’s services. Turns out that Webb still owes Fox Searchlight a film in his contract after (500) Days Of Summer and in order for him to sign on to make the second (and third) Spidey movies, Sony agreed to the free plug for Days Of Future Past.

benjamin

Avatar

Op dit moment hebben ze al Apocalypse gepland en heel die uitgewerkte Sinister Six, dus als er al een samenwerking komt, hebben beide kanten toch eerst nog wat anders om handen, denk ik. Ook weer opvallend hoe veel aandacht mensen blijven geven aan die kleine scènes in de credits: het zijn hoogstens leuke verrassingen (enfin, dat was zo, want dankzij deze titel moet je geen artikels lezen voor spoilers), maar niet de essentie van een film, terwijl ze haast meer aandacht krijgen.

FilmMaster

Avatar

Lijkt me wel tof als spidey zich voegt met de x-men.

Bram

Avatar

B@chelor "De reden van deze after credits staat in de bron (Empire). Waarom zetten jullie dit niet gelijk erbij?"

Empire's bericht heeft een update gekregen, nu ook die van FT! Thanks.

B@chelor

Avatar

Bram "Empire's bericht heeft een update gekregen, nu ook die van FT! Thanks."
nice

shaunofthedead

Avatar

Het feit dat de clip vooralsnog enkel in Engeland te zien zal zijn klopt niet. Ik ben gisteren naar TASM 2 gaan kijken in mijn lokale bioscoop en daar was hij als after-credit-scène te zien. Geen schokkende clip, maar wel een leuke opwarmer voor Days of Future Past :P

Frietgezicht

Avatar

Dat betekent dus dat er geen credit scene komt die iets met Spidey 3 te maken heeft :(

Toen ik de kop las dacht ik echt 'wow,na het artikel gelezen te hebben ben ik teleurgesteld.

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Toen ik de kop las dacht ik echt 'wow,na het artikel gelezen te hebben ben ik teleurgesteld."

Ja ik ook. Dat gaat helemaal nergens over.

Thiver

Avatar

Kom net bij de persvoorstelling vandaan; na de aftiteling niets te zien. :'( Heb weer eens voor niets zitten wachten...

YOLO

Avatar

What's wrong with this picture?

shaunofthedead "Het feit dat de clip vooralsnog enkel in Engeland te zien zal zijn klopt niet. Ik ben gisteren naar TASM 2 gaan kijken in mijn lokale bioscoop en daar was hij als after-credit-scène te zien. Geen schokkende clip, maar wel een leuke opwarmer voor Days of Future Past :P"


Thiver "Kom net bij de persvoorstelling vandaan; na de aftiteling niets te zien. :'( Heb weer eens voor niets zitten wachten..."

Dus wel in de UK en België, maar niet in Nederland. :|
That's what's wrong O+

Scheerzeep

Avatar

Thiver "Kom net bij de persvoorstelling vandaan; na de aftiteling niets te zien. :'( Heb weer eens voor niets zitten wachten..."


Zijn die persvoorstelling altijd al zo vroeg? De première is pas volgende week. En een tipje van de sluier... was het iets?

Ik hoop dat Spidy weer bij de krant gaat werken, vond die stukjes toch wel hilarisch in de voorgaande trilogie.

Thiver

Avatar

YOLO "Dus wel in de UK en België, maar niet in Nederland. :|
That's what's wrong O+"
'
Misschien was dit om het een persvoorstelling betrof. Bij die van Iron Man 2 ontbrak destijds ook de stinger.

Scheerzeep "Zijn die persvoorstelling altijd al zo vroeg? De première is pas volgende week."

Meestal is het veel vroeger. Een week voor de release is behoorlijk kort.

Scheerzeep "En een tipje van de sluier... was het iets?"

Ik laat me normaal niet uit over films tot mijn recensie online staat, maar ik kan wel bevestigen dat het iets was. ;)

MisterMarvel

Avatar

Frietgezicht "Dat betekent dus dat er geen credit scene komt die iets met Spidey 3 te maken heeft :(

Toen ik de kop las dacht ik echt 'wow,na het artikel gelezen te hebben ben ik teleurgesteld."


Helemaal mee eens. Ik heb dan liever een eind credit die te maken heeft met de volgende Spiderman. Toch wel leuk om te lezen dat 2 studios voor een kleine minuut samen willen werken. Geeft toch dat kleine beetje hoop dat er toch wel crossovers kunnen komen.

benjamin

Avatar

Scheerzeep "Zijn die persvoorstelling altijd al zo vroeg? De première is pas volgende week."


Zo vroeg is het nu ook niet: in België is hij zelfs vanaf nu al te zien.

Olrik

Avatar

Ik weet niet echt wat ik hiervan moet zegen...
Eerst zien en dan pas oordelen zeg ik maar altijd, maar wel jammer dat het geen verband heeft met The Amazing Spiderman 3...:N

Ed Crane

Avatar

Nou ja vroeg, een persvoorstelling een week van tevoren is ook weer niet zo vroeg, men moet ook het stuk nog schrijven etc. en voor wie meerdere films wil recenseren is een paar daagjes tot ze uitkomen wel lekker. Overigens zijn er dikwijls wél echt vroege persvoorstellingen, dat is tot ongeveer maximaal een maand voor de normale première. Maar de echt grote blockbusters doen ze doorgaans niet zo vroeg. Spider-Man 2 komt ook al bijna uit.

NieuwsFilm

meest populair