X-Men in eind-creditscène 'The Amazing Spider-Man 2'

En Rogue is toch te zien in X-Men: Days of Future Past.

In de comics van Marvel komen helden als Spider-Man, Wolverine en Iron Man elkaar met de regelmatig tegen. In de films zijn ze echter gebonden aan allerlei afspraken tussen filmmaatschappijen. Zo is Sony Pictures eigenaar van Spider-Man, 20th Century Fox van X-Men en The Fantastic Four en zit Marvel Studios zelf op de rechten van o.a. The Avengers. Fox heeft nu bekendgemaakt dat in de eind-credits van Sony's The Amazing Spider-Man 2 hun X-Mannen te zien zijn.

Helaas betreft het nog niet een clip die een cross-over inleidt, aangezien het slechts een scène betreft uit de eerstvolgende X-Men-film X-Men: Days of Future Past. Uiteraard zet dit wel de deur open naar een verdere samenwerking waarbij Spider-Man de wereld van de X-Men binnentreedt, of andersom. Tot op heden werd dit praktisch voor onmogelijk gehouden.

UPDATE: Variety meldt de werkelijke reden achter de clip. Regisseur Webb maakte eerder de film (500) Days Of Summer voor Fox en hij had daarbij de deal dat hij nog een film voor de studio zou maken. Aangezien Sony Pictures Webb wilde voor zowel The Amazing Spider-Man 2 als 3, heeft Fox met Sony de deal gesloten dat zij de crèdit-scene van Days Of Future Past kunnen inpluggen in de tweede Spidey-film.

Fox maakte hiernaast bekend dat we het personage Rogue (Anna Paquin) wel te zien krijgen in Days of Future Past. Eerder meldde regisseur Bryan Singer dat ze uit de film geknipt was.

Vooralsnog zou de X-Men-clip alleen te zien in de Britse bioscopen. Vanaf 24 april draait The Amazing Spider-Man 2 in de Nederlandse (3D) bioscoop en een maand later volgt X-Men: Days of Future Past. Hieronder twee nieuwe featurettes van de X-Men film.




NieuwsFilm

meest populair