Simon Kinberg over rol Rogue in 'X-Men: Days of Future Past'

Hij vertelt over de oorspronkelijke plannen met het personage.

In een interview met CraveOnline ging scenarist en producent Simon Kinberg in op de rol van Anna Paquin als Rogue in X-Men: Days of Future Past. Onlangs werd nog bekend gemaakt dat de actrice helemaal uit de film gehaald was, maar die beslissing werd later deels teruggedraaid. In het gesprek ging Kinberg in op wat oorspronkelijk de rol van Rogue was.

”Ik wilde Ian [McKellen] en Patrick [Stewart] samen op een missie zien,” begon Kinberg zijn verhaal. ”Dus ik nam hen weg van de hoofdverhaallijn van de film, zodat ze samen weg konden gaan en iets konden doen en Rogue was de MacGuffin van die missie. Het waren een mooie tien minuten van film, die er echter niet in pasten.” Vervolgens werd besloten haar uit de film te halen. ”Ik kan niet op andere geruchten ingaan of ze wel in de film te zien zijn. Het voornaamste plot waarin zij een rol speelde is er echter uitgehaald.”

Een andere interessante vraag die aan Kinberg gesteld werd, is of Rogue in de film geplaatst werd als soort van goedmakertje voor de gebeurtenissen met haar personage in X-Men: The Last Stand. ”Nee, ik voel me nog altijd schuldig voor The Last Stand, maar deze nieuwe film voelt als een kans om een beter X-Men verhaal te vertellen.”

”Ondanks dat ik me erg trots voel op wat we hebben gedaan met X-Men: First Class, waren toen ik opgroeide de Dark Phoenix en Days of Future Past de twee grootste verhalen voor mij. Daar hield ik van, dus wat ik wilde doen met Dark Phoenix was anders dan wat we uiteindelijk in de film zagen. Maar dat is een totaal ander interview en gesprek,” aldus Kinberg.

”The Last Stand was veel meer het Dark Phoenix verhaal. Wat er gebeurde toen we tijdens het ontwikkelen van X3 was dat we begonnen met het Dark Phoenix verhaal, maar vervolgens ook het plot van het geneesmiddel erin moesten verwerken,” vertelde Kinberg. ”Op een bepaald moment tijdens de pre-productie, werd het plot over het geneesmiddel steeds voornamer. Dus waar het Dark Phoenix verhaal eerst het belangrijkste was, nam het verhaal over het geneesmiddel ineens de overhand. Ik denk dat het deels kwam omdat acteurs als Ian en Patrick meer te doen hadden in dat verhaal.”



NieuwsFilm

meest populair