Featured

FilmFacts: 'Muppets Most Wanted'

Alles wat je moet weten over deze nieuwe film.

door Jim Pedd op 05.05.2014 om 19:15 in Featured
Komende donderdag komt de film Muppets Most Wanted uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 8 mei in première.

Muppets Most Wanted


Duur: 107 minutenGenres Avontuur, Komedie, MisdaadBudget: 50 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJames BobinScenario James Bobin, Nicholas Stoller e.a.Ty Burrell Jean Pierre NapoleonTina Fey NadyaRicky Gervais Dominic BadguySteven Whitmire Kermit e.a. (stem)Eric Jacobson Miss Piggy e.a. (stem)
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
De hele Muppets-bende gaat op wereldtour en trekt volle zalen in grote theaters in fascinerende Europese bestemmingen zoals Berlijn, Madrid, Dublin en Londen. Maar chaos achtervolgt de Muppets naar Europa, en ze raken per abuis verstrikt in een internationale roofkraak, aangevoerd door Constantine, 's werelds nummer één crimineel en een exact evenbeeld van Kermit en zijn achterbakse handlanger Dominic.

Achtergrond

De Muppets werden in 1955 door Jim Henson bedacht. Het woord 'Muppet' is volgens hem een samentrekking van de woorden 'marionet' en 'pop' en door hemzelf bedacht. In eerste instantie hadden de personages geen eigen tv-show en waren ze te zien in de serie Sam and Friends. Via allerhande reclames en sketches in late night talkshows vergaarden ze populariteit. Die populariteit ontwikkelde zich zodanig dat ze in 1969 een vast onderdeel werden van Sesame Street en dat betekende hun echte doorbraak.

Het duurde echter nog zeven jaar voordat ze hun eigen televisieserie kregen en die duurde tot 1981. Terwijl die serie draaide, werd ook een eerste film over de personages gemaakt: The Muppet Movie (1979). Het was al rond die tijd dat Disney probeerde de rechten op de personages in handen te krijgen, maar dat lukte pas in 2004. Pas in 2008 besloot het bedrijf ook daadwerkelijk iets te doen met die rechten, toen werd het startschot gegeven voor het succesvolle The Muppets.

Box office voorspelling

In de Verenigde Staten ging Muppets Most Wanted in première tegenover Divergent. Waarschijnlijk was het door het succes van die film, dat Most Wanted niet het succes boekte waar Disney op gehoopt had. In plaats van de voorspelde twintig miljoen dollar, werd er 17 miljoen dollar binnengehaald. Dat was teleurstellend, maar het tweede weekend deed het juist beter. Toen werd 11,2 miljoen dollar verdiend en dat is meer dan The Muppets in 2011 tijdens zijn tweede weekend verdiende. Op moment van schrijven staat de film zelfs al op een opbrengst van 49 miljoen dollar in de VS.

Wat de film in Nederland gaat doen, is moeilijk te voorspellen. De verwachting is dat de vervolgfilm het niet bepaald slecht zal doen. Zijn voorganger verdiende 2,6 miljoen euro aan de Nederlandse box office, een bedrag dat mogelijk wel geëvenaard zal worden. In elk geval zal de grens van twee miljoen euro overschreden worden.

Eerste reacties

De reacties op het vervolg zijn positief. Op RottenTomatoes scoort de film een percentage van 79%, gebaseerd op 164 recensies. Daarvan waren er 130 positief en 34 negatief. De consensus is als volgt: de film haalt het niveau van zijn voorganger niet, maar heeft zoveel grappen, goede liedjes en cameo's van beroemdheden dat de film fans van alle leeftijden tevreden zal maken.

Trivia

Samen met Brian Henson is James Bobin de enige persoon die twee Muppets-films heeft geregisseerd. Oorspronkelijk zou Christoph Waltz een Interpol-agent spelen, maar hij moest verstek laten gaan. Hij werd vervangen door Ty Burrell. Ironisch genoeg zijn zouden zowel Ricky Gervais als Danny Trejo, die een rol hebben in de film, in een cameo te zien zijn in zijn voorganger, maar beiden werden uit de film gehaald.

•


•


•online surveys7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Davincstyle

Avatar

Ik ben al geweest bij de voorpremiere!

Arteron

Avatar

Davincstyle "Ik ben al geweest bij de voorpremiere!"


Ik wouw zeggen, hier draait die ook al een hele week!

Banned

Avatar

De eerste was leuk maar het "nieuwe" is er alweer af dus dit wordt eentje voor op blu-ray.

benjamin

Avatar

Lijkt wel alsof het vertrouwen in deze wat minder is: in België wellicht zelfs geen bioscooprelease en toch precies niet al te veel aandacht. Rond deel één leek veel meer te doen te zijn...

Toky

Avatar

Jammer dat men minder 'vertrouwen' in deze film heeft. Promotie is ook 0.0, maar dat is meer te wijten aan Disney zijn vage campagnes(vind t namelijk weird waarom ze steeds die draken geschreven door Linda Woolverton zo dood-promoten)
Heb hem zelf al gezien en het is gewoon weer een vrolijke feel-good film. Moet zeggen, ben niet bepaald fan van Ricky Gervais, maar vond hem in deze film niet dermate irritant.

rubikon

Avatar

Deze film een paar weken geleden gezien in een drive-in theatre in Australië. Erg leuke film vol. Af en toe krom dubbel gelegen vanwege de flauwe grappen. Aanrader!

Angelater

Avatar

Ik heb de 'Muppets' in geen enkele variant ooit leuk gevonden, dus dit wordt gewoon een mooie 'nee'.

nieuwslaatste nieuws

meest populair