Rol Mary-Jane Watson in 'The Amazing Spider-Man 2' onthuld

En waarom deze eigenlijk sneuvelde.

Voor The Amazing Spider-Man 2 werd Shailene Woodley gecast als de nieuwe Mary-Jane Watson. Het personage haalde het eindproduct echter niet en in een interview met de website Movies.com vertelde regisseur Marc Webb hoe de rol van Woodley eruit had gezien en wat we in de toekomst mogen verwachten.

Allereerst vertelde hij over haar rol. ”Er was een kleine scène aan het begin van de film, waar ze een deur verderop staat. Het vond plaats rond de montage waarin hij terugkomt en er was een klein moment tussen Gwen [Stacy] en MJ,” vertelde Webb. ”Maar het paste gewoon niet. De relatie tussen hen [Peter en Gwen] is zo heilig en zo krachtig, dat het niet goed voelde. En dat is vervelend want Shailene is zo’n geweldige actrice en zo cool en magisch, maar we hadden een plicht aan deze romance die voor mij heilig was.”

Verder werd Webb gevraagd of het personage terugkomt. Dat blijkt, zoals Woodley ook al eens aangaf, af te hangen van haar schema. Ze speelt nu in de succesvolle franchise Divergent en gaat het daar erg druk mee hebben. Webb beaamt dat: ”Ik denk dat het wel eens moeilijk kan worden de agenda’s op elkaar af te stemmen.”

Wel wil hij het personage ooit nog terugbrengen naar de franchise, maar dan mogelijk gespeeld door een andere actrice.



NieuwsFilm

meest populair