Algemeen

Simon Kinberg over waarom de 'X-Men' en 'Fantastic Four' geen universum delen

Het zou niet kunnen kloppen volgens hem.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd op 13.05.2014 om 11:29 in Algemeen
Superheldenfilms van tegenwoordig zijn allemaal wel op de een of andere manier aan elkaar verbonden. Denk maar aan het overkoepelende Disney-Marvel universum, het Sony Marvel-universum en Warner Bros. DC-universum. De kans dat Fox, dat de rechten op zowel de X-Men als Fantastic Four heeft, zijn franchises zou verbinden, leek dus groot.

Volgens schrijver en producent Simon Kinberg zal dat echter niet het geval zijn.

Heel vreemd zijn de opmerkingen van Kinberg niet als je erover nadenkt. Een crossover zou waarschijnlijk goed scoren, maar het X-Men universum bevindt zich in een transitie sinds Days of Future Past. En er is geen garantie dat het publiek weg is van de nieuwe Fantastic Four-film. Mocht het in de toekomst gebeuren, zal het waarschijnlijk nog flink wat jaren gaan duren.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Ik zie liever een spider-man/fantastic four cross over.

Gigan72

Avatar

Simon praat poep als het in de comic kan dan kan het ook in een film.
Mutanten superkrachten het is 1 pot nat.

Angelater

Avatar

Gigan72 "Simon praat poep als het in de comic kan dan kan het ook in een film.
Mutanten superkrachten het is 1 pot nat."

Maar het doet mij nu wel afvragen waarom Mutanten zo gehaat worden in het Marvel universum, en karakters zoals Hulk en Thor niet, die ten slotte ook 'superkrachten' bezitten. Voelt een beetje aan als nutteloze racisme.

geertvdheide

Avatar

Ik denk dat er zeker niet te veel cross-overs moeten komen. Kinberg heeft een goed punt dat de verschillende helden niet altijd goed bij elkaar aansluiten, en hun werelden heel verschillend aanvoelen. Dat het in de comics wel vrij veel gedaan is, wil ook niet zeggen dat dat altijd verstandig was. Vaak is het vooral fan-service, en daarnaast zijn comics een ander medium met een andere doelgroep. Het zou in een film al snel conflicten in logica en sfeer opleveren, en een overschot aan helden en karakters.

Spider-Man zou wel redelijk passen bij The Fantastic Four en ook wel bij The Avengers, maar de filmrechten zijn niet in dezelfde handen dus dat is onwaarschijnlijk. X-Men zou wat mij betreft op zichzelf moeten blijven, vooral omdat de vervolging van mutanten daarin een grote rol speelt. Dat element zit bijna niet in de andere franchises, dus het zou vreemd zijn als de wereld de mutanten vreest en veroordeelt maar tegelijk een aantal andere superhelden wel gewoon hun gang kunnen gaan.

Mysterio

Avatar

Dus Secret Wars kunnen we ook vergeten ...... Wat een flauwekul redenering :r

Ereptile

Avatar

Ergens ben ik wel blij Smiley face De F4 lijkt me geen geweldige reboot, en de X-Men reeks is wel goed. Bovendien is de kracht van de X-Men inderdaad dat ze als "anders" worden beschouwd, terwijl The Hulk, The Thing etc. gewoon wel door het grotere publiek word beschouwd als een held.

Wat WEL zou kunnen is een cross-over van universes. Dus dat de X-Men en Fantastic Four zich ieder in een alternatief universum afspelen. En dat die universums zich wel verbinden voor een cross-over. (Dit kan ook voor de Avengers en Spider-Man.) In de Marvel Comics zijn characters van verschillende parallele universums elkaar ook vaak tegengekomen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair