Hugh Jackman over stoppen als Wolverine

Moet het personage een reboot krijgen, of opnieuw gecast worden?

Hugh Jackman is bijna onlosmakelijk verbonden met het X-Men personage Wolverine. Hij heeft het personage nu meer dan een decennium gespeeld en in zeven films. Maar Jackman kan het personage niet voor eeuwig blijven spelen en hij vindt het zelf ook bijna welletjes geweest. Hij zal nog spelen in Apocalypse en Wolverine 3, maar daarna is de toekomst onzeker.

Collider sprak met de acteur over het stoppen als Wolverine. Het blijkt dat hij dat graag wil, maar zich nog niet klaar voelt, omdat de scenario’s zo goed zijn. Maar, mocht het zover komen, dan willen we natuurlijk weten of Jackman liever wil dat het personage een reboot krijgt, of dat het opnieuw gecast wordt.

”Oh, dat is interessant. Ik neem aan, dat ze als het gebeurt, het personage een reboot geven,” vertelde Jackman. ”Maar waarom ik dat denk, weet ik niet. Ik denk dat je hem zou kunnen vervangen omdat hij ouder is. Maar het zou interessant zijn, want ik was dertig toen ik de rol kreeg en het zou interessant zijn het personage vanaf zijn twintigste, of zelfs achttiende te volgen. Want zo hebben we hem nog niet gezien.”

Een reboot zou in die zin dus beter zijn. In elk geval weten we dat Jackman graag in de voetsporen van Jerry Seinfeld wil stappen, toen die besloot te stoppen op zijn hoogtepunt. ”Ik denk dat het de beste manier is om het zo te doen. Het zou beter zijn om te stoppen op het hoogtepunt. Om mensen meer te laten willen als je stopt. Het zou geweldig zijn om de beslissing zelf te nemen, in plaats van het telefoontje te krijgen, ‘Luister eens Hugh, ik weet dat je dacht dat je nog door zou gaan en bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan, maar…’ Ik denk dat het beter is de beslissing samen te nemen.”

Maar genieten doet hij nog van de rol. ”Ik geniet er meer van dan ooit tevoren. […] De scenario’s worden alsmaar beter. Voor mij moet er iets nieuws zijn en een nieuwe richting voor het personage om in te slaan. Niet alleen voor mij, maar ook voor het publiek. En dat blijft maar gebeuren,” aldus Jackman.

”Op dit moment wil ik de rol niet laten gaan, zolang het deze richting op gaat zal ik dat ook niet doen denk ik. Maar ik heb die belofte gemaakt. Ik zal de rol niet blijven spelen als ik het gevoel heb dat hij minder wordt. Er zijn tien miljoen andere acteurs die de rol maar al te graag over zouden willen nemen en dat zouden ze ook moeten willen. Het is een geweldige rol.”

NieuwsFilm

meest populair