Meer details over vertrek Edgar Wright bij 'Ant-Man'

Marvel zou bang zijn teveel uit zijn comfort-zone te treden.

THR heeft wat nieuwe details over het onverwachte vertrek van Edgar Wright bij Marvel-film Ant-Man, waar hij al jaren aan werkt. Volgens bronnen van THR is Marvel al en tijdje ontevreden met de aanpak van Wright met betrekking tot de film. De opnames moesten op 2 juni al van start, maar is nu uitgesteld zodat het scenario herschreven kan worden.

Dat zou op een beslissing van Kevin Feige gebeuren. Hij had eerder al een conflict met Wright over het scenario van de film en wees toen twee nieuwe scenaristen aan. Wright was daar ontevreden over en besloot te vertrekken. Dat was verrassend, omdat Feige eerder nog vertelde dat Wrights visie ”de enige reden is dat we de film maken.”

Maar dat ligt dus wat anders. ”Kevin Feige en zijn topmensen runnen Marvel met een verenigde visie,” vertelde een bron aan THR. ”Maar als je een waar kunstenaar daarbij gooit, is dit wat je krijgt. Ze willen niet dat je teveel afwijkt van hun plannen, teveel visie hebt. Mensen die daar nooit gewerkt hebben begrijpen niet hoe ze te werk gaan, maar als je in hen vertrouwt, hebben ze een geweldig CV.”

De toon van Ant-Man is vooral waar het allemaal om te doen was. Insiders stellen dat Marvel al onzeker is over Guardians of the Galaxy en vreest dat Ant-Man een stap te ver zou zijn. Om die reden moest het project omgegooid worden volgens THR.

De uitdaging ligt er voor de studio nu in een regisseur te vinden die het project op kan pakken en weet hoe er omgegaan moet worden met de visie van Wright, die er helemaal in doorspekt zit. Daarnaast blijken een aantal belangrijke crewleden vertrokken te zijn, omdat duidelijk werd dat de productie later dan gepland van start zal gaan. De castleden zijn er wel nog aan verbonden, maar er moet dus niet alleen een nieuwe regisseur gevonden worden, maar ook (deels) een nieuwe crew.

Of de releasedatum van 1 november 2015 wel gehaald wordt, is dus nog even spannend. Wordt vervolgd!



NieuwsFilm

meest populair